Το όνειρο του Χιμένεθ με τον Αλμέιδα!

Τι όνειρο είδε αλήθεια και έβαλε στον αγώνα ρεβάνς της ομάδας του με τον Ολυμπιακό τον Αλμέιδα  ο Μανόλο Χιμένεθ; Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ένας προπονητής δεν κρίνεται τόσο για την αρχική του ενδεκάδα και το σχήμα, αλλά για την επιλογή της 18άδας!

Ο κόσμος της ΑΕΚ απόρησε όταν είδε την αποστολή και τελικά οι απορίες του λύθηκαν στο 77’ όταν ο Αλμέιδα μπήκε στη θέση του Χριστοδουλόπουλου. Ο Χιμένεθ έτσι την είδε και μετά το «καλό δέσιμο» της μεσαίας γραμμή με την αλλαγή του Γαλανόπουλο, προκάλεσε «αποκοπή» των δέκα με τον έναν στο τελευταίο (όπως αποδείχθηκε) 22λεπτο με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να κάτσει πίσω, να δεχθεί το γκολ και να βρεθεί προ του φάσματος ενός σπαρακτικού αποκλεισμού!

Η τύχη, ωστόσο, πολλές φορές «πλαγιάζει» με τον τολμηρό ή με τον τρελό. Ο κύριος Χιμένεθ δεν είναι ένας τυχαίος προπονητής, είναι αυτός που με το «άστρο» του, ή μάλλον με τον Μίτσελ που τον είχε φέρει δανεικό, προκρίθηκε το 2011 επί του Παναθηναϊκού, στο ίδιο γήπεδο, πάλι με ήττα, πάλι σε ντέρμπι που κράτησε 100 λεπτά! Ντε-ζα-βου, λίγο διαφοροποιημένο.

Αυτή ήταν η μοίρα του Χιμένεθ! Τούτη τη φορά πρωταγωνιστής δεν ήταν ένας Ισπανός που το έβαλε από τη σέντρα του γηπέδου, αλλά ένας Πορτογάλος που ούτε το έβαλε, ούτε το έφαγε. Ο Αλμέιδα μπήκε στον αγώνα, το γήπεδο παραξενεύτηκε, έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία και στο τέλος κάθισε και τερματοφύλακας, για να δημιουργήσει μία προσωπική ιστορία, της οποίας, ωστόσο, πνευματικός πατέρας είναι ο προπονητής της ΑΕΚ με τις επιλογές του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα