“Το Brexit είναι καλό, οι νέοι θα εργάζονται περισσότερες ώρες!”

Tα χέρια του από ικανοποίηση τρίβει ένας Βρετανός αριστοκράτης, υποστηρικτής του Τζέρεμι Κόρμπιν, για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο λόγος γίνεται για τον Λόρδο Χάρις, του οποίου  η περιουσία του οποίου εκτιμάται ότι αξίζει περισσότερα από 100 εκατομμύρια λίρες και βρίσκεται ανάμεσα στους 1.000 πλουσιότερους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τη λίστα πλουσίων του The Rich Times, ο  οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο BBC δεν δίστασε να πει ότι “το Brexit είναι καλό, διότι θα επιτρέψει στους νέους να εργάζονται περισσότερες ώρες”.

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να απασχολεί προσωπικό μόνο 35 ώρες την εβδομάδα σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους της ΕΕ.

Ο Λόρδος Χάρις κλήθηκε να εξηγήσει πώς η έξοδος από την ΕΕ θα βοηθούσε τους νέους λέγοντας πως «Θα μας δώσει περισσότερες ευκαιρίες. Θα δώσει στους νέους περισσότερες ευκαιρίες μέσα σε αυτή τη χώρα και δεν θα είμαστε ελεγχόμενοι… »

Όταν ρωτήθηκε γιατί, απάντησε: «Επειδή θα έχουμε περισσότερη ελευθερία νόμων».

Ερωτηθείς για το τι συμβαίνει με τους ισχύοντες νόμους, ο Λόρδος Χάρις είπε: «Λοιπόν αν πάρετε έναν λιανοπωλητή, μπορούμε μόνο να κρατήσουμε το προσωπικό μας για 35 ώρες την εβδομάδα, νομίζω ότι έτσι είναι τώρα».

“Πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτερα έξω από την ΕΕ”

Αφού παραδέχτηκε ότι «δεν τα πήγαμε πολύ άσχημα», όταν ο παρουσιαστής του είπε «τα έχετε καταφέρει μια χαρά έτσι», πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτερα έξω από την ΕΕ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα