Το Facebook δημιούργησε λογισμικό που εντοπίζει όσους έχουν σοβαρές τάσεις αυτοκτονίας

Λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, που θα ανιχνεύει όσους έχουν σοβαρές τάσεις αυτοκτονίας σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Facebook. Όπως δήλωσε ο Γκάι Ρόζεν, αρμόδιος αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου, «η νέα τεχνολογία, που ήδη δοκιμάσθηκε στις ΗΠΑ, θα εφαρμοσθεί παγκόσμια, αλλά όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου οι ευαισθησίες των πολιτών και οι νόμοι περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, δεν επιτρέπουν την παρακολούθηση των στοιχείων των χρηστών».

Μέχρι στιγμής, το μέσο έχει προσλάβει μία ομάδα ειδικών, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί πάνω στο θέμα  και με την βοήθεια του «έξυπνου» λογισμικού, θα μπορούν να ανιχνεύουν τους ανθρώπους που είναι έτοιμοι να θέσουν τέλος στην ζωή τους, και έτσι θα καλούν την αστυνομία, τους φίλους ή συγγενείς ενώ θα τους δίνουν συμβουλές.

Φυσικά, μέχρι στιγμής το Facebook δεν έχει δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το πώς ή πότε θα γίνει. Σύμφωνα όμως, με το Reuters ο Γκάι Ρόζεν ανέφερε ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να έχει εργαζόμενους όλο το 24ωρο, έτσι ώστε να μπορούν να προλαβαίνουν το κάθε περιστατικό και να ειδοποιούν τις αρχές σε κάθε γλώσσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από αυτή την ιδέα, η διεθνής εταιρεία είχε κάνει προσπάθεια αναζήτησης συζητήσεων μεταξύ παιδεραστών και παιδιών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα