Το FBI ελέγχει για δωροδοκία 100 εκατ. δολαρίων τον Μπλάτερ

Περισσότερο εγκληματική οργάνωση με παγκόσμιες διασυνδέσεις, παρά ποδοσφαιρική ομοσπονδία θυμίζει πλέον η FIFA, η δράση της οποίας αποκαλύπτεται καθημερινά με συγκλονιστικές υποθέσεις και πακτωλό εκατομμυρίων τα οποία άλλαζαν χέρια με κινηματογραφική ταχύτητα.

Όπως αποδεικνύεται, οι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είχαν απλωθεί σε τόσο ευρύ επίπεδο, που θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο αν ποτέ θα καταστεί δυνατό να διαλευκανθεί εξ ολοκλήρου το σκάνδαλο και τα παρακλάδια του. Όπως μεταδίδει το BBC, ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Ζοάο Χαβελάνζ, αποκαλύπτει νέα υπόθεση με δωροδοκία ύψους 100 εκατ. δολαρίων από εταιρεία αθλητικού μάρκετινγκ, για την οποία ελέγχεται από το FBI και ο Σεπ Μπλάτερ, που έχει αποβληθεί από την προεδρία της FIFA.

Όπως αποκαλύπτουν οι Άγγλοι, το FBI μελετάει τον ρόλο του Μπλάτερ σε σκάνδαλο δωροδοκίας ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία δόθηκαν από την αθλητική εταιρία μάρκετινγκ ISL στα υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA, Ζοάο Χαβελάνζ και Ρικάρντο Τεϊσέιρα για την εξασφάλιση ιδιαίτερα επικερδών τηλεοπτικών και εμπορικών συμφωνιών. Ο πρώην πρόεδρος της FIFA φέρεται να «καίει» τον Μπλάτερ, αποκαλύπτοντας ότι ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας γνώριζε τα πάντα και ήταν ενήμερος σχετικά με όλες τις παράνομες δραστηριότητες.

Την ίδια στιγμή, μάλιστα ο Μπλάτερ, φέρεται να επέτρεπε στον δωροδοκημένο Τεϊσέιρα να πάρει μέρος στις ψηφοφορίες για τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και του 2022. Επιπλέον, το βράδυ της Δευτέρας, η εκπομπή Panorama του BBC θα αποκαλύψει περισσότερα σχετικά με τη »στημένη» ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ με τον πρώην πρόεδρο της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να αποκαλύπτει πως το ποσό που δόθηκε από το Κατάρ για να εξασφαλίσει το Μουντιάλ του 2022 να ανέρχεται γύρω στα 160 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα