Τράπεζα μήνυσε διευθυντή της για απάτη

Για απάτη εκατομμυρίων μήνυσε η Εθνική Τράπεζα διευθυντή υποκαταστήματός της. Ο δράστης φέρεται να χορηγούσε για τρία χρόνια μεγάλο αριθμό επιταγών σε συγκεκριμένα αφερέγγυα πρόσωπα. Στη συνέχεια, οι… πελάτες συναλλάσσονταν με ανυποψίαστους επαγγελματίες αγοράζοντας εμπορεύματα ή άλλα πράγματα και πληρώνοντας με μεταχρονολογημένες επιταγές τις οποίες άφηναν ακάλυπτες.

Πολλοί αποδέκτες αυτών των επιταγών έχουν ήδη υποβάλει μηνύσεις κατά του διευθυντή της τράπεζας, ο οποίος τους διαβεβαίωνε για τη φερεγγυότητα των εκδοτών τους. Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της Εθνικής Τράπεζας, από τα 3.870 φύλλα επιταγών που παραδόθηκαν σε δικαιούχους, 845 επιταγές αξίας 15.604.000 ευρώ δεν πληρώθηκαν ελλείψει υπολοίπου στους λογαριασμούς των δικαιούχων, 557 διαγράφηκαν από το σύστημα, ενώ 1.373 φαίνεται να βρίσκονται ακόμη σε κυκλοφορία και η τύχη τους αγνοείται.

Οι περισσότερες παρεκκλίσεις διαπιστώθηκαν σε συγκεκριμένους 15 λογαριασμούς, οι οποίοι ανοίχθηκαν για να εξυπηρετήσουν δύο άτομα για τα οποία δεν προέκυπτε ότι ασκούσαν κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα. Όπως επισημαίνεται στη μηνυτήρια αναφορά της ΕΤΕ, στην έρευνα διαπιστώθηκε σωρεία παρατυπιών και παρεκκλίσεων από τις προβλεπόμενες διαδικασίες ανοίγματος λογαριασμών και χορήγησης επιταγών.

Πάντως ο εν λόγω διευθυντής, που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα