Τρία έργα δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου ενέκρινε το Δ.Σ. του δήμου Θεσσαλονίκης

Την εκτέλεση τριών έργων από το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο έργο αφορά την διαμόρφωση ασφαλών προσβάσεων και ανάδειξη κτιρίων ειδικού ενδιαφέροντος: ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου Συναγωγής Μοναστηριωτών, επί της οδού Συγγρού και ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου οδού Αρχαιολογικού Μουσείου-Γενί Τζαμί.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της οδού Συγγρού, όπου βρίσκεται η κύρια είσοδος της ιστορικής Συναγωγής Μοναστηριωτών (η μοναδική διατηρούμενη προπολεμική Συναγωγή) και της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου βρίσκεται η κύρια είσοδος του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου, δυο κτίρια αρχιτεκτονικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, τα οποία πρέπει να αναδειχθούν και να σημανθούν με τις κατάλληλες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο.

Το δεύτερο έργο που θα εκτελεστεί είναι η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου Αγίου Μηνά -Εβραϊκό Μουσείο και ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου Συναγωγής Γιαντ Λεζικαρόν- Βασιλέως Ηρακλείου, με βασικό στόχο την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.

Επιπλέον, εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η ηλεκτρονική διαχείριση πεζοδρόμων, που θα περιλαμβάνουν αυτοματοποιημένα βυθιζόμενα εμπόδια, με τοποθέτηση πάγκων και εκσυγχρονισμό της σήμανσης των πεζοδρομίων.

Το τρίτο έργο αφορά την αναβάθμιση των κεντρικών πεζόδρομων και πλατειών του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που υποβαθμίζονται από την παράνομη είσοδο και στάθμευση των ΙΧ και των φορτηγών αυτοκινήτων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα