«Τρίτο πακέτο ύψους 30 δισ. ευρώ για την Ελλάδα»

Στρώνει το χαλί για νέα μέτρα στην Ελλάδα η κυβέρνηση της Γερμανίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Bild». Η γερμανική εφημερίδα μιλά για πακέτο 30 δισ. ευρώ που ετοιμάζονται σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζει τρίτο πακέτο βοήθειας για την Αθήνα», είναι ο τίτλος της γερμανικής Bild, η οποία απορεί εάν «είναι ένα θέμα που έχει κλείσει εδώ και καιρό».

Το δημοσίευμα επικαλείται πηγές τόσο από την Γερμανία όσο και από τις Βρυξέλλες, οι οποίες αναφέρουν πως το ενδεχόμενο νέας βοήθειας βρίσκεται επί τάπητος από την γερμανική κυβέρνηση.

Μιλώντας στην Bild, ο χριστιανοδημοκράτης Norbert Brackmann δήλωσε: «Φυσικά και εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές για την Ελλάδα. Σε αυτές συγκαταλέγεται τόσο ένα Grexit όσο και ένα τρίτο πακέτο βοήθειας».

Παράλληλα, η εφημερίδα διευκρινίζει πως βασική προϋπόθεση για ένα ακόμα πακέτο στήριξης είναι η πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

«Προϋπόθεση για ένα τρίτο πακέτο είναι η Αθήνα να παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Στη συνέχεια, και έπειτα από την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 2,7 δισεκ. ευρώ του 2ου πακέτου διάσωσης, ένα τρίτο πακέτο θα μπορούσε να κλείσει σε σύντομο χρονικό διάστημα», σημειώνει η εφημερίδα επικαλούμενη κύκλους Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα