Τρίτο σερί νταμπλ η «Γηραιά Κυρία»

Ο Μάριο Μάντζουκιτς στα γενέθλιά του άνοιξε το δρόμο  για τη νίκη της Γιουβέντους επί της Κροτόνε στο ματς της προτελευταίας αγωνιστικής του Καμπιονάτο, όλα πήραν το δρόμο τους στη συνέχεια και η JUVENTUS κατέκτησε το έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και τρίτο συνεχόμενο νταμπλ, δημιουργώντας νέα ρεκόρ στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

«Γηραιά Κυρία» δίχως αντίπαλο! Κάμφθηκε πρόπερσι στον τελικό του Champions League από την Μπάρτσα και πέρσι στους «16» από την Μπάγερν  στην παράταση! Μόνο μεγαθήρια μπορούν να κοντράρουν αυτό τον ιταλικό σύλλογο που στις εγχώριες διοργανώσεις κάνει πλάκα. Προπονείται απλά!

Ένα σύνολο που έχασε τα τελευταία χρόνια Πίρλο, Πογκμπά και Βιδάλ, κι όμως δείχνει βελτιωμένο. Πράγματα αδιανόητα για τον κοινό ποδοσφαιρικό νου. Κι όμως, ο συγκεκριμένος οργανισμός, το κλαμπ αυτό, βρίσκεται εδώ και χρόνια σε άλλο επίπεδο. Μετά την επιστροφή στη Serie A έχει διαμορφώσει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία και την ακολουθεί πιστά.

H JUVENTUS είναι παράδειγμα προς μίμηση, κάτι σαν τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Τι μένει τώρα μετά το νταμπλ στην Ιταλία; Να σηκώσει και το Champions League στον ουρανό του Κάρντιφ σε δύο εβδομάδες παρά μία ημέρα. Αντίπαλος η τεράστια Ρεάλ Μαδρίτης. Μεγάλη πρόκληση για τη Juve. Οι πιστοί και φανατικοί οπαδοί της σε όλο τον κόσμο ξυπνούν και κοιμούνται σκεπτόμενοι αυτόν τον τελικό!

Στο ματς που της χάρισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα η Γιουβέντους νίκησε μπροστά στο κοινό της την Κροτότε με 3-0 (12’ Μάντζουκιτς, 39΄ Ντιμπάλα, 83’ Άλεξ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα