Τραβάει το σχοινί η Τουρκία: Ακατανόητη η στάση της Ελλάδας στα Ίμια

Tραβάει το σχοινί η Τουρκία που συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις της αναφορικά με τα Ίμια. Μετά τα όσα είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου που υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος, την Παρασκευή το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει τώρα ότι αδυνατεί να κατανοήσει τη στάση της ελληνικής πλευράς.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χιουσείν Μουφτούογλου, απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση αναφορικά με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, δήλωσε ότι είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996 η στάση της Άγκυρας αναφορικά με τη κυριαρχία πάνω στις βραχονησίδες.

«Είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996 η στάση της χώρας μας αναφορικά με τη κυριαρχία πάνω στις βραχονησίδες Ίμια (Καρντάκ). Δεν έχει τροποποιηθεί η πολιτική μας».

Ο Χιουσείν Μουφτούογλου υπενθυμίζοντας πως και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούοσογλου, επανέλαβε το θέμα αυτό σε απάντηση που έδωσε στην ερώτηση που κατατέθηκε στην προεδρία της τουρκικής Βουλής, υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Η γειτονική χώρα προέβη σε δήλωση σαν να ενημερώθηκε για πρώτη φορά σχετικά με τη συγκεκριμένη γνωστή θέση μας και αδυνατούμε να κατανοήσουμε το λόγο της δήλωσης», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα