Τραγωδία με δύο νεκρούς ανοιχτά της Αίγινας

Τραγωδία σημειώθηκε ανοιχτά της Αίγινας, 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας όταν αλιευτικό σκάφος συγκρούστηκε με υδροφόρα. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα ηλικίας, 62 και 74 ετών αντίστοιχα,  που ήταν αδέλφια. Τα δύο σκάφη συγκρούστηκαν στις 8:10 το πρωί με το αλιευτικό να βυθίζεται σχεδόν αμέσως.

Ο πλοίαρχος  της υδροφόρας «Αίγινα ΙΙ» συνελήφθη, ενώ και τα έξι μέλη του πληρώματος του πλοίου κρατούνται από το λιμενικό μετά τις καταθέσεις που έδωσαν στο λιμεναρχείο Αίγινας που έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης.

Πώς έγινε 

Τα δύο άτυχα αδέλφια που επέβαιναν στο αλιευτικό περισυνελέγησαν χωρίς τις αισθήσεις τους από το πλήρωμα της υδροφόρας και μεταφέρθηκαν στην Αίγινα, στο κέντρο υγείας του νησιού όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Μέχρι στιγμή τα αίτια της σύγκρουσης του πλοίου με το αλιευτικό σκάφος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

O πλοίαρχος του «Αίγινα»προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου υδροφόρα στο πίσω μέρος.

Κατά πάσα πιθανότητα ο θάνατός των δύο άτυχων ψαράδων που έπεσαν στο νερό οφείλεται σε πνιγμό μετά από σφοδρή πτώση, ενώ τα δύο θύματα ήδη αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους στο κέντρο υγείας της Αίγινας.

“Δεν ήξεραν να κολυμπούν”

Για τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν μετά τη σύγκρουση της υδροφόρας με το αλιευτικό σκάφος στην Αίγινα που είχε σαν συνέπεια δύο άτομα να χάσουν τη ζωή τους μίλησε ο υποπλοίαρχος της υδροφόρας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε πως «ήμασταν στα 50 μέτρα, τους φώναζα ‘’περιμένετε’’… Ήταν δίπλα μας και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, δεν ξέραμε ότι δεν ήξεραν να κολυμπούν».

Όπως ανέφερε ο υποπλοίαρχος (την ώρα του δυστυχήματος) «κοιμόμουν, βγήκα και είδα το (αλιευτικό) σκάφος να έχει βουλιάξει να έχει πέσει… και να έχουν πνιγεί δυο άνθρωποι».

Για το πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα, ο υποπλοίαρχος είπε: «Εκανε ό,τι χρειάζεται ο καπετάνιος, κάναμε ό,τι προβλέπεται για να το αποτρέψουμε (σ.σ το δυστύχημα) αλλά οι άνθρωποι δεν μας έβλεπαν, ξεψάριζαν» επέμεινε.

Οι δύο άτυχοι ψαράδες, φέρεται ότι την ώρα του δυστυχήματος προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα, καθώς παρά τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου δεν άκουσαν και συνέχισαν την εργασία τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, το ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Καβουρόπετρας.

Τι είπε ο δήμαρχος Αίγινας

Ο δήμαρχος Αίγινας, Δημήτρης Μούρτζης μίλησε στο protothema.gr για το τραγικό περιστατικό: «Δυστυχώς άλλη μια τραγωδία συμβαίνει στην Αίγινα. Είμαι εδώ, στο Λιμεναρχείο και προσπαθώ να μάθω πώς έγινε η σύγκρουση, γιατί χάθηκαν δύο ζωές. Είναι δύο αδέρφια που ήταν επαγγελματίες ψαράδες εδώ στην περιοχή μας. Προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τραγωδία και επίσης θέλω να πω ότι η υδροφόρα δεν ανήκει στο δήμο αλλά σε ιδιώτη»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα