Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες σε δικαστήριο στη Ρωσία

Τρία άτομα, μέλη συμμορίας που εκτελούσε και λήστευε οδηγούς αυτοκινήτων, σκοτώθηκαν και δύο συνεργοί τους τραυματίστηκαν, όταν προσπάθησαν να αποδράσουν από το δικαστήριο όπου δικάζονταν σήμερα, κοντά στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι πέντε άνδρες που διώκονταν για ληστείες, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς μέσα στον ανελκυστήρα του δικαστηρίου. Οι δράστες «προσπάθησαν να αποσπάσουν τα όπλα τους» αναφέρει η ανακοίνωση της ρωσικής αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τρεις κατηγορούμενοι και οι άλλοι δύο να τραυματιστούν, εξήγησε η Τατιάνα Πετρόβα, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν επίσης ένα μέλος της Εθνοφρουράς και δύο αστυνομικοί. Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 14.00 (ώρα Ελλάδας) στο Κρασνογκόρσκ, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Τα μέλη της συμμορίας κατάγονταν από την κεντρική Ασία και επί δυόμιση χρόνια είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή της Μόσχας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας, οι δράστες χρησιμοποιούσαν πάντα την ίδια μέθοδο. Έσκαγαν τα λάστιχα των αυτοκινήτων για να αναγκάσουν τους οδηγούς να τα σταματήσουν και στη συνέχεια σκότωναν τον οδηγό και λεηλατούσαν το όχημα.

Η συμμορία είχε το όνομα GTA, από τα αρχικά του πασίγνωστου βιντεοπαιχνιδιού Grand Theft Auto, όπου οι παίκτες καλούνται να σκοτώσουν για να κερδίσουν.

Εκτιμάται ότι τα μέλη της GTA σκότωσαν συνολικά 17 ανθρώπους και αν κρίνονταν ένοχοι κινδύνευαν να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα