Τρεις προκρίσεις για τους ομίλους του Champions League θα χρειάζονται πρωταθλητής και δευτεραθλητής

H AEK πήρε έναν ακόμη πόντο για την Ελλάδα στο ματς με τη Ντιναμό στο Κίεβο και οριστικά η χώρα μας «τερματίζει» τη σεζόν με 28.600 βαθμούς και στη 15η θέση της κατάταξης της UEFA. Τι συνεπάγεται αυτό; Από τη μεθεπόμενη σεζόν (2019/2020) οι όμιλοι του Champions League θα είναι σχεδόν… άπιαστο όνειρο, για τους ελληνικούς συλλόγους καθώς τόσο ο πρωταθλητής όσο και ο δευτεραθλητής θα χρειάζονται τρεις προκρίσεις, προκειμένου να κουνήσουν σεντόνι!

Για την επόμενη σεζόν 2018-19 και με βάση ότι ακόμα θα ισχύουν τα δεδομένα για τη 14η θέση, στην οποία ήμασταν, η κατάσταση έχεις ως εξής:

Ο πρωταθλητής μπαίνει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League -όπου τα ματς θα γίνουν 7-8 Αυγούστου και 14-15 Αυγούστου.

Ο δευτεραθλητής θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, και ως εκ τούτου θα χρειαστεί τρεις προκρίσεις για την είσοδό του στους ομίλους. Οι ημερομηνίες των αγώνων είναι 24-25 Ιουλίου και 31 Ιουλίου-1 Αυγούστου.

Ο Κυπελλούχος, θα μπει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Αν, όμως, η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος κάτι που φαντάζει πολύ πιθανό, τότε το «καλό» εισιτήριο του Europa πηγαίνει στην ομάδα που θα κατακτήσει την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Super League. Οι ημερομηνίες των αγώνων είναι 9 και 16 Αυγούστου.

Ο τρίτος και ο τέταρτος της βαθμολογίας (ή ο τέταρτος και ο πέμπτος, αν υπάρξει αλλαγή από το Κύπελλο) θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa. Οι ημερομηνίες είναι 26 Ιουλίου-2 Αυγούστου.

Όσον αφορά τη μεθεπόμενη σεζόν, υπάρχει η εξής, σημαντική διαφοροποίηση:

Ο πρωταθλητής θ’ αρχίζει, πλέον, από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, άρα και αυτός θα χρειάζεται τρεις προκρίσεις, προκειμένου να προκριθεί στους ομίλους! Από εκεί και πέρα, για τους υπόλοιπους θα ισχύει ό,τι και πριν. Το ίδιο ισχύει και για τον δευτεραθλητή.

Ο Κυπελλούχος κρατάει το καλύτερο «εισιτήριο» του Europa, καθώς αρχίζει από τον 3ο προκριματικό γύρο, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα αρχίζουν την ευρωπαϊκή περιπέτειά τους από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα