Τρεις ώρες κατέθετε ο Γιαννουσάκης. Αύριο καταθέτει για τον Χριστοφορίδη

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου έχει μεταχθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα, οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά που διενεργεί έρευνα για τη χρηματοδότηση του πλοίου «Noor1», ο καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση, Ευθύμιος Γιαννουσάκης.

Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης κλήθηκε από την ανακρίτρια, επειδή σε δύο ένορκες καταθέσεις του στο παρελθόν (2015, 2016) είχε αναφερθεί σε ονόματα αλλοδαπών που φέρονται ως χρηματοδότες του φορτίου, αλλά και για αναφορές του σε άλλα στοιχεία που ερευνώνται από τις δικαστικές αρχές σχετικά με το φορτίο.

Την Πέμπτη, ο καταδικασμένος σε ισόβια θα βρεθεί και πάλι στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά για να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τη μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβάλει σε βάρος του προανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη και της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά και για όσα υποστηρίζει για πιέσεις σε βάρος του.

Την ίδια ώρα σε ό,τι  αφορά τις καταγγελίες Γιαννουσάκη για πολιτικά πρόσωπα και κυρίως τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο η σχετική δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή στο πλαίσιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα