Τριγμοί στην συγκατοίκηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ

Νέα ένταση ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους, ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τις μαθητικές παρελάσεις και κυρίως η δήλωσή του ότι “δεν είμαστε ταλιμπάν της ορθοδοξίας”.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες ο έτερος Καμμένος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, είχε εκφράσει την αντίθεση του στο θέμα της κλήρωσης των σημαιοφόρων και είχε ταχθεί ανοιχτά κατά της ρύθμισης. Ο Δημήτρης Καμμένος είχε επίσης διαφοροποιηθεί ανοιχτά και στη ρύθμιση που αφορούσε το πανεπιστημιακό άσυλο.

Οι αντιπαραθέσεις ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ στον τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν είναι τωρινές και κρατούν από την «περίοδο Φίλη». Δεν είναι μάλιστα λίγα εκείνα τα στελέχη και των δύο κομμάτων που μιλούν για ένταση στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων, ανάλογη με εκείνη που είχαν προκαλέσει οι ρυθμίσεις του τότε υπουργού Νίκου Φίλη για το θέμα των Θρησκευτικών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα