«Τρομακτικός φόρτος εργασίας» στα νοσοκομεία

Ταλαιπωρία δίχως τέλος αναμένει για αρκετό καιρό (περίπου για ακόμα ένα μήνα) τους ασφαλισμένους και υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, μετά το (προσωρινό) λουκέτο στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε δώσει οδηγίες προς ναυτιλλoμένους για το διάστημα που οι δομές του ΕΟΠΥΥ θα παραμείνουν κλειστές, προτρέποντας τους ασφαλισμένους να απευθύνονται στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και διαβεβαιώνοντας για την ομαλή εξυπηρέτηση των ασθενών.

Δηλώσεις Βαρνάβα

Όμως, η πραγματικότητα για ακόμα μία φορά είναι διαφορετική. Την κατακόρυφη αύξηση της νοσηλευτικής κίνησης στα νοσοκομεία μετά την αναστολή λειτουργίας των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ και την αδυναμία των νοσοκομείων να ανταπεξέλθουν, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας.

«Μετά το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ εκτρέπονται κάθε μήνα στα νοσοκομεία 1,8 εκατ. ραντεβού, αυξάνοντας κατακόρυφα τη νοσηλευτική κίνηση κατά 30%. Πρόκειται για τρομακτικό φόρτο εργασίας, τον οποίο τα αποψιλωμένα από προσωπικό και πόρους νοσοκομεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα απερίγραπτη ταλαιπωρία αλλά και κίνδυνο για τη ζωή των ασθενών» τονίζει ο κ. Βαρνάβας.

Καταγράφονται αναμονές 8 ωρών στα επείγοντα και σε αρκετές περιπτώσεις τακτικών περιστατικών ακόμα και ενός έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΕΝΓΕ.

Εάν χρονίσει αυτή η κατάσταση, επισημαίνει ο κ. Βαρνάβας, τότε θα γίνει μη αναστρέψιμη και όλοι οι δείκτες υγείας θα επιδεινωθούν δραματικά.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ θεωρεί επιτακτική ανάγκη να υπάρξει αλλαγή πολιτικής στον χώρο της υγείας «αλλιώς» όπως υπογραμμίζει «σε λίγους μήνες θα κάνουμε λόγο για υγειονομική γενοκτονία του ελληνικού λαού».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα