Τροποποίηση του κανονισμού αδειοδότησης συμφώνησαν ΕΠΟ και Super League

Σε συμφωνία για την τροποποίηση του άρθρου 52 του κανονισμού, το οποίο αναφέρεται στα οικονομικά στοιχεία των ΠΑΕ, αποφάσισαν να προχωρήσουν ενόψει της σεζόν ΕΠΟ και Super League, παρά την αντίθετη γνώμη του υπεύθυνου του τμήματος αδειοδοτήσεων της Ομοσπονδίας, Γιώργο Δημητρίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport» τη Δευτέρα θα τροποποιηθεί το καταστατικό και πλέον η εκάστοτε ΠΑΕ δεν θα οφείλει να έχει μηδενίσει τα χρέη της στις 31/12, αλλά να τα έχει περιορίσει σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η τροποποίηση αυτή ευνοεί σαφώς τον Παναθηναϊκός αρκεί φυσικά:
α) Να καταθέσει αποδείξεις ότι έχει μειώσει τις οφειλές
β) Να διακανονίσει όλες τις οφειλές που έχει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου
γ) Να μην δεχτεί προσφυγές λόγω ασυνέπειας, που θα επιφέρουν αφαίρεση βαθμών

Γκαγκάτσης: «Τα όσα ζητάμε δεν είναι παράτυπα»

Όπως αναφέρει η Live Sport οι συζητήσεις για το θέμα ήταν πολύωρες και υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στον Βασίλη Γκαγκάτση και τον υπεύθυνο τμήματος αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργο Δημητρίου, για το σχετικό άρθρο του κανονισμού.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης φέρεται να έλεγε πως: «Τα όσα ζητάμε δεν είναι παράλογα και, κυρίως δεν είναι παράτυπα. Και η UEFA έχει την ίδια άποψη με εμάς για το άρθρο 52 του κανονισμού και μάλιστα το είχαν πει τα αρμόδια στελέχη όταν είχαν επισκεφθεί την ΕΠΟ», με τον Δημητρίου να διαφωνεί. Τελικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, βλέποντας το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε , τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Λίγκας και το θέμα έληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη τροποποίηση θα ενημερωθεί σχετικά και η UEFA που θεωρητικά θα τη δεχθεί, καθώς στο καταστατικό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υπάρχει αυτή η πρόβλεψη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα