Τσίπρας: Καθοριστικό βήμα η έξοδος από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος

«Καθοριστικό βήμα» για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την «εξαιρετική» όπως την αποκάλεσε είδηση της ανακοίνωσης από της Κομισιόν ότι η χώρα βγαίνει από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική είδηση με ιδιαίτερο συμβολισμό. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος η Ελλάδα μπήκε το 2009, λίγο πριν μπει στα μνημόνια, με έλλειμμα τότε 15,1% του ΑΕΠ» είπε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας.

«Σήμερα καταφέρνουμε να γυρίσουμε την Ελλάδα στη κανονικότητα των χωρών με έλλειμμα κάτω του 3%» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για ακόμα ένα καθοριστικό βήμα για την οριστική μας έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία».

Ο κ. Τσίπρας απάντησε στη ΝΔ, κάνοντας λόγο για «καταστροφολόγους και κινδυνολόγους», που όπως είπε «έκαναν πολιτική με ελλείμματα της τάξης του 15% και παρόλα αυτά κατάφεραν να τα σπαταλάνε δίχως να αφήσουν πίσω τους κοινωνικό κράτος, δημόσιες υποδομές, μια στοιχειώδη αναπτυξιακή ραχοκοκαλιά για την ελληνική οικονομία».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η χώρα χρειάζεται ένα «μοντέλο ανάπτυξης που θα είναι βιώσιμο, ανταγωνιστικό αλλά και κοινωνικά δίκαιο», το οποίο θα οδηγεί σε αύξηση της απασχόλησης και θα «παράγει θέσεις σταθερής και αξιοπρεπούς εργασίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα