«Τσίπρας και Καμμένος πούλησαν τον ελληνικό λαό»

Αν θέλαμε να βρούμε ένα αντισυμβατικό πολιτικό πρόσωπο, που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα με πράξεις και δηλώσεις που έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης από το καφενείο τού πιο απομακρυσμένου ελληνικού χωριού μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο, τότε απλώς θα επιλέγαμε τη Ραχήλ Μακρή.

 

Συνέντευξη στον Σπύρο Παπαδάκη

 

Τη δημοσιογραφική απόπειρα του προλόγου έκανε και η «Α». Προσέγγισε την άλλοτε βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ, και η Ραχήλ Μακρή απάντησε για όλους και για όλα, δηλώνοντας υπερήφανη που δεν τη διόρισε υπουργό «κανένας επίορκος πρωθυπουργός».

 

Κυρία Μακρή, είναι σίγουρο ότι δεν μασάτε τα λόγια σας και δεν έχετε μάθει να κάνετε πίσω όταν διαφωνείτε σε κάτι. Πόσο σας έχει κοστίσει πολιτικά;

«Αν εννοείτε κόστος τα οφίκια και τις απολαβές, είμαι περήφανη που πληρώνω τέτοιο κόστος, επειδή τήρησα το Σύνταγμα και τις δεσμεύσεις που έδωσα στους πολίτες.

»Είμαι περήφανη που αρνήθηκα να ψηφίσω νομοσχέδια που παρέκκλιναν από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και τις προγραμματικές συμφωνίες που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ελληνικό λαό, βάσει των οποίων ζήτησα την ψήφο των πολιτών του νομού της Κοζάνης, που με ανέδειξαν πρώτη βουλευτή του νομού.

»Είμαι περήφανη που δεν με διόρισαν επίορκοι πρωθυπουργοί υπουργό “τουρίστα” με μηδενικό νομοθετικό έργο να εκτελώ συμβόλαια θανάτου της οικονομίας και της κοινωνίας.

»Είμαι περήφανη που υπερασπίστηκα το ΟΧΙ μου ως πολίτης και το ΟΧΙ του λαού μας στην εξαθλίωση και στη φτώχεια. Το κόστος το πληρώνω, αλλά έχω το μέτωπο καθαρό και το κεφάλι ψηλά, μπορώ να κοιτάζω τους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν στα μάτια, όπως ακριβώς τους υποσχέθηκα, μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια με ήσυχη συνείδηση».

 

Όταν συμπλεύσατε με την «Πλεύση», όλοι σκεφτήκαμε ότι βρήκατε μόνιμη πολιτική στέγη. Τι συνέβη; Τι άλλαξε; Τι πραγματικά συνέβη με την κα Κωνσταντοπούλου;

«Τρία χρόνια άσκησα συνεχή κοινοβουλευτικό έλεγχο υπέρ των πολιτών, όλων των πολιτών χωρίς παρωπίδες, χωρίς βλακώδεις ιδεολογικούς διαχωρισμούς σε δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς, χωρίς διακρίσεις και χωρίς να μπορεί να με κατηγορήσει κανένας ότι είχα το οποιοδήποτε προσωπικό όφελος.

»Αυτός ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν μου άφησε χρόνο για να βάζω τα γεγονότα σε μικροπολιτική ζυγαριά, ποτέ δεν έκλαψα για να πάρω ένα υπουργείο, ποτέ δεν σταμάτησα να μιλάω για το καλό της “κομματικής πειθαρχίας” και της προσωπικής ανέλιξης.

»Τρία χρόνια παρέμεινα σταθερή σε μια πολιτική γραμμή εξασφάλισης της εθνικής αξιοπρέπειας, μέσω μιας κοινωνίας χωρίς ανθρωπιστική κρίση και μιας οικονομίας που δεν εξυπηρετεί τις τσέπες των ολιγαρχών κλέβοντας τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον μεροκαματιάρη, τον επιστήμονα ελεύθερο επαγγελματία και τον συνταξιούχο.

»Ξεκαθάρισα από την αρχή την πρόθεσή μου να συνταχθώ στο πλευρό όποιου επιθυμεί να οικοδομήσει νέες πολιτικές δυνάμεις του τόπου χαράζοντας πορεία πάνω σε αυτές τις γραμμές. Τρία χρόνια απέδειξα ότι δεν προτίθεμαι να στήνω φράχτες σε τσιφλίκια, πόσω μάλλον να υπηρετώ ανθυποτσιφλικάδες».

 

Δεν αποχωρήσατε μόνο εσείς από την «Πλεύση» αλλά και η νεολαία, κάνοντας μάλιστα λόγο για εργασιακές συνθήκες Μεσαίωνα.

«Όταν ξεκινάς έχοντας πλάι σου έναν άνθρωπο, δεν βλέπεις συχνά τα ελαττώματά του, είτε είσαι νέος, είτε μεγαλύτερος.

»Ωστόσο, όταν τον ζούμε, αρχίζουμε από τα μικροπράγματα να καταλαβαίνουμε καλύτερα τον χαρακτήρα του ανθρώπου.

»Γιατί στα μεγάλα είναι πιο προσεκτικός και κρύβεται, όπως έλεγε και ο Σοπενχάουερ.

»Σημασία έχει όταν τα αντιλαμβανόμαστε να απομακρυνόμαστε. Ως πολιτικός υποστήριξα τους νέους ανθρώπους και προσπάθησα μέσα από την πολιτική μου στάση να τους ενθαρρύνω στην ενασχόλησή τους με την πολιτική, καθώς οι νέοι αποτελούν το μέλλον αυτής της χώρας και είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να λάβουν την τύχη και το μέλλον τους στα χέρια τους.

»Αυτό που θέλω να τους στείλω ως μήνυμα είναι να συνεχίσουν να επιχειρούν να γκρεμίσουν τον κόσμο και να έχουν το θράσος να θέλουν να οικοδομήσουν κάτι καινούργιο, κάτι καλύτερο, και σε αυτήν τους την προσπάθεια θα είμαι αρωγός τους».

 

Έχετε μιλήσει με σκληρά λόγια και μάλιστα έχετε κάνει λόγο για «μίζες» 200.000 ευρώ, για παιδεραστίες και για καρέκλες στο κόμμα που έχετε αγοράσει με δικά σας χρήματα.

«Σκληρά δεν είναι τα λόγια μου, σκληρή είναι η πραγματικότητα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μίλησα ποτέ για μίζες».

 

Κυνηγάτε πολύ θέματα διαφθοράς, διαπλοκής, διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Συχνά-πυκνά τα βάζετε τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον Πάνο Καμμένο. Θεωρείτε ότι έχουν βλάψει τη χώρα τα τελευταία χρόνια; Και αν ναι πόσο;

«Τσίπρας και Καμμένος επέλεξαν να συμμαχήσουν με τους τοκογλύφους και τα κόμματα της διαπλοκής, αφού ξεγέλασαν τον ελληνικό λαό και αφού τον πούλησαν.

»Επέλεξαν να εκτελούν κατ’ εντολή αποικιοκρατών τον λαό που δέσμευσαν με αποικιοκρατικές συμβάσεις για αιώνες.

»Επέλεξαν να συμμαχήσουν με τη διαπλοκή και να υπηρετούν συμφέροντα. Επέλεξα να συμμαχήσω με τον λαό, που είπε όχι στις πολιτικές λιτότητας και όχι στο ξεπούλημα της χώρας και δεν μετανιώνω γι’ αυτό.

»Προτιμώ άλλωστε σε μια συμμαχία να είμαι ο καβαλάρης και όχι το άλογο».

 

Όποτε γίνουν εκλογές, οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη. Τι θεωρείτε ως καλύτερη λύση;

«Είναι υποκριτικό αυτοί που όσο ήταν στο 3% μας έλεγαν ότι δεν είναι λύση ο δικομματισμός, να μας ζητάνε τώρα με το μαχαίρι στον λαιμό να επιλέξουμε διπολικά μεταξύ αρχηγών κομμάτων, που πιστεύουν και εφαρμόζουν την ίδια αποτυχημένη και κοινωνιοκτόνα πολιτική για τον λαό.

»Οι πολίτες με την ψήφο τους επιλέγουν τους αντιπροσώπους τους στη νομοθετική εξουσία που αποτελούν την ασφαλιστική δικλείδα για την τήρηση του Συντάγματος και των δικαίων των πολλών.

»Στις επόμενες εκλογές οι πολίτες πρέπει να φτιάξουν τη Βουλή όπως τη θέλουν αυτοί και όχι οι αποικιοκράτες και οι αχυράνθρωποί τους».

 

Δεν είναι λίγοι από αυτούς που ασχολούνται με την πολιτική, που θεωρούν ότι έχετε –σε πολιτικό επίπεδο πάντα– αδικήσει τον εαυτό σας. Αλήθεια, τι μηνύματα λαμβάνετε από τον απλό κόσμο;

«Ναι, λογικό να το λένε επαγγελματίες πολιτικοί που ενδιαφέρονται η πολιτική να τους διασφαλίσει μια άνετη ζωή και είναι έτοιμοι, για να το πετύχουν, να παραβιάσουν τη λαϊκή εντολή ψηφίζοντας ως πρόβατα τη βούληση αρχηγών κομματικών μαντριών.

»Είναι λογικό να το λένε αυτό, καθώς είναι αδύνατον να αντιληφθούν την κόρη ενός εργάτη, που δεν έχει μάθει να αναζητά τη σιγουριά μιας καρέκλας και τις πολυτέλειες της διαπλοκής με επιχειρηματίες, θυσιάζοντας τους συμπολίτες της με το να κρατά κλειστό το στόμα της εκεί που πρέπει να φωνάξει για τις κοινωνικές αδικίες.

»Ό,τι έχω να πω το λέω δημόσια και ανοιχτά. Γι’ αυτό δέχομαι τον πόλεμο όλων όσων δεν θέλουν να μαθαίνει ο λαός τις ύποπτες ή και άνομες ενέργειές τους.

»Ο κόσμος με έχει τιμήσει με την ψήφο του, από όποιο πολιτικό μετερίζι κι αν έχω πολιτευθεί, και μπορώ να κυκλοφορώ ανάμεσά του ελεύθερη.

»Άλλωστε προτιμώ να αδικώ τον εαυτό μου παρά τον λαό που με εμπιστεύτηκε να ασκώ τη νομοθετική εξουσία για λογαριασμό του».

 

 

 

«Να διαμορφωθεί ένας πολιτικός πυρήνας αντίστασης»

 

Η επόμενη μέρα τής Ραχήλ; Κάνετε μία πολιτική κίνηση. Αυτή θα μορφοποιηθεί σε κόμμα ή σε think-tank;

«Το ζητούμενο δεν είναι η επόμενη μέρα τής Ραχήλ αλλά της χώρας, την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενεές, καλύτερη από ό,τι την παραλάβαμε.

»Το ζητούμενο είναι να διαμορφωθεί ένας πολιτικός πυρήνας αντίστασης, στην αναπόφευκτα αποτυχημένη μνημονιακή πολιτική της ύφεσης, της ληστείας των πολιτών από τους τραπεζίτες, της διαφθοράς και της διαπλοκής και φυσικά της εθνικής υποτέλειας.

»Αυτόν τον πολιτικό φορέα αποφάσισα να δημιουργήσω με τα χαρακτηριστικά που έχω εγώ ως πολιτικός και ως άνθρωπος.

»Που δεν θα μένει σε ταμπέλες, δεξιάς ή Αριστεράς, που θα μείνει μακριά από λογικές βιλαετιού και τσιφλικιού, που θα θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός πλατιού και ανοιχτού στην κοινωνία κινήματος και θα προσπαθεί να εκφράσει όλους όσοι είναι πιστοί στην πάλη για τη σωτηρία της πατρίδος μας».

 

Με  ποιον θα μπορούσε να συνεργαστεί αυτή η πολιτική κίνηση; Πού βρίσκεστε πιο κοντά;

«Το μέτωπο αυτό θα συνεργάζεται με όποιον έχει την αρετή και την τόλμη και είναι αποφασισμένος να πολεμήσει για την απελευθέρωση της χώρας από την αποικιοποίηση στην οποία βρισκόμαστε.

»Με αυτούς που μοιραζόμαστε κοινό όραμα, ένα κράτος που θα σέβεται τον πολίτη, μια δικαιοσύνη που θα ασκεί το καθήκον της για λογαριασμό των πολλών και όχι των λίγων και ισχυρών.

»Που επιθυμούμε να φέρουμε την Ελλάδα στο βάθρο που της αξίζει».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα