Τσίπρας σε πυροσβέστες: «Σας ευχαριστούμε θερμά για ό,τι κάνατε»

«Να είστε καλά, είμαστε ευγνώμονες», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε όλους όσοι έδωσαν μάχη τις τελευταίες ημέρες με το πύρινο μέτωπο στην Αττική, αμέσως μετά την πτήση με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μεγάλο επίτευγμα», ζήτησε εγρήγορση για το υπόλοιπο του καλοκαιριού και μίλησε μέσω ασυρμάτου με τους πυροσβέστες, εκφράζοντας την απεριόριστη ευγνωμοσύνη της Πολιτείας.

«Σας ευχαριστούμε θερμά για ό,τι κάνατε», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι όλοι, Πυροσβεστική, Τοπική Αυτοδιοίκηση, εθελοντές και τοπική κοινωνία αντιμετώπισαν την κατάσταση χωρίς πανικό, με ψυχραιμία και συντονισμό. Έκανε επίσης ειδική αναφορά στην εκκένωση των παιδικών κατασκηνώσεων, ενώ αναφέρθηκε και στην δύσκολη μορφολογία του εδάφους και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Αμέσως μετά, απαντώντας σε ερώτηση για το τι είδε από ψηλά, ο κ. Τσίπρας επεχείρησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, λέγοντας ότι είναι «απόλυτα ελεγχόμενη» και αναφέροντας ότι κάηκαν μόνο 15.000 στρέμματα, ενώ το 2009 στον ίδιο τόπο, η φωτιά κατέκαψε 150.000 στρέμματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα