«Τυχερός που αγωνίστηκα σε δύο Μουντιάλ»

Για την εμπειρία του Μουντιάλ, το γενικότερο τρόπο σκέψης του, τους ομαδικούς στόχους που υπερτερούν των προσωπικών, αλλά και το σεβασμό στους συνεργάτες του, που είναι πάνω απ’ όλα, μίλησε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Αναλυτικά όσα είπε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ:
«Ήταν μια μεγάλη εμπειρία η Βραζιλία! Η συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένας υψηλός στόχος και μια μεγάλη εμπειρία για κάθε ποδοσφαιριστή. Νιώθω τυχερός που είχα δύο φορές την ευκαιρία να παίξω σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι καλά και θέλω να παραμείνω υγιής για να βοηθήσω την ομάδα μου τον ΠΑΟΚ να πετύχει το καλύτερο δυνατό τη φετινή σεζόν.

Ποτέ δεν βάζω προσωπικούς στόχους. Αυτό που αναρωτιέμαι και σκέφτομαι πάντα είναι «πώς μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας ως ομάδα». Αυτά που έχω καταφέρει μέχρι τώρα, οφείλονται κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος στους συμπαίκτες μου.

Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να κερδίσει το σεβασμό των άλλων. Πραγματικά δεν ξέρω αν έχω κερδίσει το σεβασμό στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι σεβάστηκα και συνεχίζω να σέβομαι όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα έως τώρα. Θα συμβούλευα τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να αγαπούν αυτό που κάνουν και να το διασκεδάζουν. Μέσα από τον αθλητισμό, μόνο μπορούν να κερδίσουν. Μπορούν να κερδίσουν μεγάλες και σπουδαίες εμπειρίες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα