«Τόσα λεφτά ούτε στην Premier League»

Για την επιλογή του να αφήσει την Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό και να συνεχίσει την καριέρα του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μίλησε ο Μάρκους Μπεργκ στη σουηδική εφημερίδα «Aftonbladet».

«Ήταν ένα σύνολο παραγόντων, αλλά αυτά τα χρήματα δεν θα τα έπαιρνα στη Ευρώπη, ούτε αν πήγαινα στην Premier League!» είπε ο Σουηδός κανονιέρης που αμείβεται ετησίως με… 3.140.000 ευρώ και πρόσθεσε: «Θέλαμε να πάμε στην Ελλάδα και να μαζέψουμε ρούχα στο σπίτι μας εκεί. Αλλά αυτό δεν συνέβη, διότι δεν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα, λόγω φορολογικών κανόνων».

Όσο για τη ζωή του και της οικογένειάς του στα ΗΑΕ; «Δεν ζούμε μέσα στη φούσκα μας, υπάρχουμε ανάμεσα στους κανονικούς και απλούς ανθρώπους. Στο σχολείο των παιδιών υπάρχουν 60 εθνικότητες και αρκετοί ντόπιοι. Είναι μια χώρα που έχει έντονες επιρροές από το Ισλάμ, τόσο στην αντρική και τη γυναικεία ενδυμασία  και από τις επαναλαμβανόμενες προσευχές.  Όλοι είναι προκατειλημμένοι για πράγματα που δεν γνωρίζουν- ακόμα και εσείς και εγώ-, ότι οι άνθρωποι μπορεί να μην είναι ανοιχτοί με τους αλλοδαπούς. Εδώ είναι ανοιχτοί και ζεστοί προς  εμάς, όμως η θρησκεία παίζει μεγάλο ρόλο. Υπάρχουν αρκετοί πιστοί που προσεύχονται συχνά. Η θρησκεία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή τους, την ασπάζονται με διαφορετικό τρόπο. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στη Σουηδία. Μπορεί να ακουστεί παράξενο, αλλά το βρίσκω αρκετά ωραίο.

Είναι  απλά αναπτυσσόμενο περιβάλλον, μια άλλη κουλτούρα. Πιστεύω ότι τα παιδιά μας είναι περισσότερο ανοιχτά σε καινούργιους πολιτισμούς και κουλτούρες και η συνεχής μετακίνηση τα βοηθάει να μαθαίνουν για αυτούς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα