«Τώρα είμαι καλά»

Αποτέλεσε το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ήταν από τους πρώτους που εντυπωσίασε με το ταλέντο του το απαιτητικό κοινό των πρωταθλητών Ελλάδας. Το γκολ του κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν είναι το highlight της καριέρας του με τα «ερυθρόλευκα» αλλά είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα η απόδοσή του έχει πέσει κατακόρυφα. Ο λόγος για τον Βλάντιμιρ Βάις ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα «Stadio», παραδέχθηκε το ντεφορμάρισμά του αλλά τόνισε ότι ξεπέρασε τα προβλήματα (προσωπικά και τραυματισμού) που τον ταλαιπωρούσαν και πλέον είναι πάλι έτοιμος να επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βλάντιμιρ Βάις στην εφημερίδα «Stadio»:

– Πώς έχουν κυλήσει για εσένα και την ομάδα αυτοί οι μήνες κατά τους οποίους ανήκεις στον Ολυμπιακό;
Έχει περάσει ένα σημαντικό διάστημα που είμαι κομμάτι της ομάδας. Ήμουν, νομίζω, ο πρώτος ποδοσφαιριστής που υπέγραψε στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι. Είμαι μέρος της ομάδας από την πρώτη ημέρα προετοιμασίας, από την αρχή. Ήταν για εμένα σημαντικό αυτό, καθώς ήταν η πρώτη φορά που έκανα προετοιμασία με μια ομάδα και ήξερα 100% ότι εδώ είναι το σπίτι μου και εδώ θα μείνω. Μέχρι τότε έκανα προετοιμασίες με τη Μάντσεστερ Σίτι και εν συνεχεία πήγαινα κάπου δανεικός. Ήταν εξαιρετικό για εμένα. Άρχισα να δένομαι με την ομάδα από νωρίς. Στα φιλικά δεν είχαμε πάει καλά, αλλά ίσως εντέλει να ήταν και καλό αυτό. Πήραμε, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, ένα μάθημα, βελτιωθήκαμε, και στα επίσημα ματς η εικόνα μας ήταν αρκετά διαφορετική. Έχουμε κερδίσει τα πάντα έως τώρα, εκτός από τα ματς με την Παρί και μία ισοπαλία στο Αγρίνιο. Καθόλου άσχημα! Και για την ομάδα και για εμένα.

– Ποιες ήταν οι προσδοκίες σου όταν ερχόσουν στον Ολυμπιακό και τι έχεις συναντήσει εντέλει;
Ήξερα από την αρχή ότι ερχόμουν σε μία μεγάλη ομάδα. Μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Προφανώς ήρθα στον Ολυμπιακό με σκοπό να κερδίσω τίτλους και να γίνω ακόμη καλύτερος παίκτης, βοηθώντας την ομάδα μου να εκπληρώσει τους στόχους της! Είμαστε σε καλό δρόμο για να πάρουμε πρωτάθλημα και Κύπελλο… Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και παλεύω καθημερινά να αντεπεξέρχομαι σε όλα όσα ζητά η ομάδα από εμένα.

– Υπάρχει κάποιο μυστικό για την καλή αυτή εικόνα έως τώρα;
Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πως υπάρχει μυστικό. Ο Ολυμπιακός έχει καλούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι απολαμβάνουν το να παίζουν εδώ. Δεν υπάρχουν διαφορές, αψιμαχίες… Κανένας παίκτης δεν χαλάει την καρδιά του με κάποιον άλλον. Είμαστε πολύ δεμένο γκρουπ και έχουμε ήρεμα αποδυτήρια. Είμαστε όλοι φίλοι. Ακόμη καλύτερα, μία μεγάλη οικογένεια. Το δείχνουμε αυτό κάθε εβδομάδα στο γήπεδο, όπου μαχόμαστε ο ένας για τον άλλο. Είναι σημαντικό το να υπάρχει τόσο καλή σχέση ανάμεσα στους παίκτες.

– Πόσο σημαντικός είναι ο ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα;

Υπάρχουν πάντα τουλάχιστον δύο καλοί παίκτες για κάθε θέση στον Ολυμπιακό. Είμαστε περισσότεροι από 20 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι καθημερινά τα δίνουμε όλα για την ομάδα, γιατί όλοι επιθυμούμε να παίζουμε. Σε κάθε προπόνηση που κάνουμε δίνουμε τα πάντα για την ενδεκάδα. Υπάρχει καλό rotation και όλοι παίρνουν ευκαιρίες. Για εμένα είναι σημαντικό να έχω ανταγωνισμό στη θέση μου. Με ωθεί μπροστά, με σπρώχνει να γίνομαι ολοένα και καλύτερος και να παλεύω για τη θέση και την ομάδα.

– Έχεις δείξει την ποιότητά σου και στις δύο πτέρυγες. Ποια προτιμάς;
Δεν έχει σημασία. Ένας ακραίος παίκτης πρέπει να μπορεί να παίζει και στις δύο. Μου αρέσει αριστερά, γιατί έχω τη δυνατότητα να συγκλίνω και να σκοράρω με το δεξί μου πόδι, αλλά και δεξιά. Από εκεί άλλωστε πέτυχα το γκολ κόντρα στην Παρί, οπότε το να πω ότι δεν μου αρέσει από εκεί ίσως να είναι ψέμα. Απολαμβάνω όλες τις θέσεις στις οποίες παίζω.

– Μίλησέ μου λίγο για εκείνο το υπέροχο γκολ, μιας και το ανέφερες. Τι αναμνήσεις έχεις από εκείνη τη φάση;
Θυμάμαι να παίρνω την μπαλιά από τον Μανιάτη, να ανοίγομαι από δεξιά και να συγκλίνω. Είναι ένα μικρό σημείο του αγώνα. Όλα πήγαν τέλεια σε εκείνη τη φάση. Σκεφτόμουν μόνο ένα πράγμα: Το να περάσω ανάμεσα από τους αντιπάλους, να τους ντριμπλάρω και να δώσω μία καλή ασίστ ή να σκοράρω! Ήταν στην αρχή της σεζόν για εμένα και μου έδωσε τεράστια αυτοπεποίθηση. Όλα ήταν υπέροχα σε εκείνη τη φάση και χαίρομαι που σκόραρα για την ομάδα μου. Θέλω πάντως να πω δυο λόγια και για τον τελευταίο μήνα, επειδή πολλοί λένε ότι δεν αποδίδω καλά. Είχα τραυματιστεί. Έχασα τρία σημαντικά παιχνίδια, τα οποία η ομάδα μου κατάφερε να κερδίσει χωρίς εμένα. Ήμουν πολύ χαρούμενος για αυτό, αλλά παράλληλα στενοχωριόμουν που δεν μπορούσα και εγώ να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει νίκες. Αυτό μετράει στην ψυχολογία ενός παίκτη. Το να μην είσαι καλά και να χάνεις σημαντικά ματς μετράει πολύ. Τώρα είμαι καλά, επέστρεψα και θέλω να μπω πάλι πάρα πολύ στη δράση.

– Νιώθεις πιο δυνατός; Νιώθεις έτοιμος;
Ναι. Τον τελευταίο μήνα πέρασα αρκετά δύσκολα, με τον τραυματισμό μου και με κάποια προβλήματα που αντιμετώπισα στην προσωπική μου ζωή. Όλα είναι καλά τώρα, όμως. Θέλω και μπορώ να είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στην ομάδα μου και στο ποδόσφαιρό μου, να παίξω καλά και να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πάει ψηλά.

– Νομίζεις ότι είσαι έτοιμος να κάνεις μαζί με τον Ολυμπιακό το επόμενο βήμα και να πάρετε την πρόκριση στους «16»;
Δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Να πάμε καλά στα σημαντικά παιχνίδια και να βελτιωνόμαστε διαρκώς. Για να γίνεις μεγάλος παίκτης, πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου και να είσαι πάντα έτοιμος να κάνεις το επόμενο βήμα. Το ίδιο ισχύει και με την ομάδα. Πρέπει όλοι μαζί να το πιστεύουμε και να είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε. Και είμαστε!

– Ο Ολυμπιακός δείχνει διαρκώς ότι όχι απλώς στοχεύει ψηλά, αλλά καταφέρνει κιόλας να πηγαίνει καλά στο κορυφαίο επίπεδο. Συμφωνείς;
Απέναντι σε σημαντικές ομάδες ο Ολυμπιακός δείχνει ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Κοιτάμε στα μάτια μεγάλες ομάδες, σπουδαίους παίκτες, είμαστε ίσοι με εκείνους. Δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, αλλά αποκτάμε αυτοπεποίθηση και δύναμη από αυτό. Ανήκουμε στις καλές ομάδες της Ευρώπης και κάνουμε το παιχνίδι μας.

– Πριν από την Άντερλεχτ, υπάρχει το ματς με τον Αστέρα. Είναι έτοιμη η ομάδα να συνεχίσει με νίκη πριν από τον ευρωπαϊκό της «τελικό»;
Ναι, φυσικά. Είμαστε συγκεντρωμένοι εκεί πρώτα. Και μετά στην Άντερλεχτ. Πολλοί, βλέποντας τη διαφορά δυναμικότητας που έχουμε με τους αντιπάλους μας και το ότι κερδίζουμε σκοράροντας 3, 4, ή και 5 γκολ, νομίζουν ότι το πρωτάθλημα είναι εύκολο. Θα ήθελα να πω ότι δεν είναι. Όλες οι ομάδες δίνουν απέναντι στον Ολυμπιακό τη ζωή τους για να κερδίσουν. Είμαστε καλύτεροι όμως από όλους. Το μυαλό μας είναι τώρα στο πρωτάθλημα. Μετά, την Κυριακή, θα μπούμε σε ρυθμό Τσάμπιονς Λιγκ.

– Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να πεις στον κόσμο του Ολυμπιακού ενόψει του ματς με τον Αστέρα και εκείνου με την Άντερλεχτ;
Θα καταθέσουμε την ψυχή μας για να περάσουμε. Πρώτα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε τον Αστέρα και μετά θα παλέψουμε για να πάμε στους «16». Για εσάς, για εμάς, για όλους όσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό! Συνεχίστε να είστε κοντά μας. Σας χρειαζόμαστε, είστε φανταστικοί!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα