Τ. Μπαλτάκος: «Μπορεί να πέσει η επιτροπή εξομάλυνσης»

Ο έμπειρος νομικός, Τάκης Μπαλτάκος, μίλησε στην εκπομπή «Δίκη» στο ΣΚΑΪ και αποκάλυψε πως είναι εύκολο να πέσει η επιτροπή εξομάλυνσης, αρκεί κάποιος με έννομο συμφέρον να κινηθεί καταλλήλως.

Διαβάστε την άκρως ενδιαφέρουσα τοποθέτησή του:

«Πιστεύω πως όλα έγιναν με καλές προθέσεις, αλλά δεν έγιναν σωστά. Η ΕΠΟ είναι σωματείο του αστικού κώδικα, όπως υπάρχουν χιλιάδες στην Ελλάδα. Τα σωματεία προστατεύονται από το Σύνταγμα. Ο κάθε ένας με άλλους 19 έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει ένα σωματείο. Το λέω πολύ απλά για να το καταλάβει ο κόσμος που δεν γνωρίζει νομικά. Αυτό το ατομικό δικαίωμα του συνεταιρίζεσαι προστατεύεται και μάλιστα πολύ δυνατά από τον νόμο. Όταν κάποιος στρέφεται εναντίον του, δεν είναι ορθόδοξο να το αλλάξει τη διοίκηση με το νόμο, γιατί τότε αυτή η κίνηση μπορεί να κριθεί αντισυνταγματική, όπως για παράδειγμα συνέβη πρόσφατα με τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειας.

Πάσχει συνταγματικά, δυνητικά, ο διορισμός της επιτροπής εξομάλυνσης. Αν κάποιος που έχει έννομο συμφέρουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, τότε η νυν διοίκηση (σ.σ της επιτροπής εξομάλυνσης) κινδυνεύει να… πέσει! Κάθε ελληνικό δικαστήριο έχει το δικαίωμα να κρίνει μία τέτοια υπόθεση.

Έγινε βιαστικά ο ορισμός της επιτροπής εξομάλυνσης και υπό την πίεση γεγονότων. Το ορθόδοξο θα ήταν, επειδή μιλάμε για Σωματείο και επειδή τα συμφέροντα της διοίκησης του Σωματείου συγκρούονται, αν αληθεύουν οι κατηγορίες, τότε ο υπουργός θα μπορούσε να προσφύγει στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να ζητήσει την αλλαγή της προηγούμενης διοίκησης για να βάλει τους ανθρώπους που είναι τώρα. Κανείς δεν θα μπορούσε να φέρει αντίρρηση σε μία τέτοια κίνηση, γιατί θα υπήρχε δικαστική απόφαση, η οποία δεν γίνεται να ανατραπεί από πουθενά».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα