Υεμένη: Νεκρός από σφαίρες ανταρτών ο πρώην πρόεδρος, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ

Λίγες μόνο ημέρες μετά, από την διακοπή της συνεργασίας των Χούτι με τον πρώην πρόεδρο της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του τελευταίου από τον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Μασίρα, ο οποίος ελέγχεται από τους Χούτι.

Στελέχη του κόμματος (GPC) , του πρώην προέδρου της Υεμένης, ανακοίνωσαν μέσω του πρακτορείου Reuters, ότι ο Σάλεχ σκοτώθηκε νότια της πρωτεύουσας, εφόσον του επιτέθηκαν με αντιαρματικές ρουκέτες και πυροβόλα. Απ’ ότι φαίνεται όμως, δεν ήταν μόνος του καθώς όπως είπαν βρισκόταν μαζί του και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του κόμματος, Γιάσερ αλ Αουάντι.

Πηγές των Χούτι, αναφέρουν ότι οι μαχητές της οργάνωσης ακινητοποίησαν το θωρακισμένο όχημα του 75χρονου με μια αντιαρματική ρουκέτα, και αμέσως μετά τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

Εμφύλια σύρραξη από το 2012

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πόλεμος μεταξύ σουνιτών και σιιτών στην Υεμένη, ξεκίνησε το 2012, μετά την αποχώρηση του τελευταίου από την εξουσία. Η πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά είναι υπό τον έλεγχο των Χούτι και από την περασμένη Τετάρτη οι συγκρούσεις στην πόλη, στοίχισαν την ζωή 100 ανθρώπων.

Από το 2012 μέχρι σήμερα, έχουν σκοτωθεί περίπου 8.750 άνθρωποι, και όπως προειδοποιεί ο ΟΗΕ «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο».

Οι συγκρούσεις όμως κορυφώνονται, αφού το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, μετέδωσε χθες ότι ο αραβικός συνασπισμός βομβάρδισε θέσεις των χούτι στη νότια Σαναά, κατά την διάρκεια της νύχτας ενώ δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα