“Υλοποιούμε πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική”

Στην τηλεόραση της ΕΡΤ μίλησε ο Νίκος Παππάς και αναφέρθηκε στο ΔΝΤ, στην Τουρκία, στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική  αλλά και τη συμφωνία με τα F-16.

Κάθε κυβέρνηση,είναι αυτονόητο,ότι θέλει να διευρύνει το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν τις εφαρμοζόμενες πολιτικές τους» επισήμανε αρχικά για τα ανοίγματα στην κεντροαριστερά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Απαντώντας και για τις σχέσεις με το ΔΝΤ είπε: «Εμείς θέλουμε να εφαρμοστεί το συμφωνηθέν πρόγραμμα και να μην υπονομευθούν οι αναπτυξιακές δυναμικές».

Ο κ. Παππάς αναφερόμενος στις συνομιλίες του πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ, είπε πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ φάνηκε αρκετά ενημερωμένος σχετικά με την Ελλάδα.”Υλοποιούμε πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική” είπε μεταξύ άλλων.

“Είμαστε καταδικασμένοι, να είμαστε γείτονες”

«Είμαστε καταδικασμένοι, να είμαστε γείτονες. Πρώτοι εμείς δεν θέλουμε να πληρώνουμε το τίμημα αυτών των εντάσεων» σημείωσε για τις εξελίξεις στο «μέτωπο» με την Τουρκία.

Να φύγουμε από το βολικό  και πολιτικό καταφύγιο του διπολικού κόσμου”

Σε ερώτηση για τα σχέδιο Σόιμπλε είπε ότι «θέλει συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις να εκλέγονται στις χώρες της Ευρώπης γιατί περνάει η συντηρητική του ατζέντα».«Πρέπει να φύγουμε λίγο από το βολικό, ιδεολογικό και πολιτικό καταφύγιο του διπολικού κόσμου» προσέθεσε ο κ. Παππάς.

Για τον ρόλο των ΗΠΑ

Για τον ρόλο των ΗΠΑ υπογράμμισε πως «είναι ένας παίχτης ασφάλειας στην περιοχή μας και γίνεται και οικονομικός παίχτης» ενώ για τα F16 τόνισε: «Υπήρξαν αντιδράσεις στην αρχή, διορθώθηκαν μετά. Το ποσό θα μοιραστεί μέσα στον χρόνο, ώστε να μην προκαλεί πρόβλημα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα