“Υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού”

Φωτιές έχει ανάψει ο αλβανικός αετός- σύμβολο του UCK με το οποίο φωτογραφήθηκαν επτά νεοσύλλεκτοι φαντάροι στο κέντρο εκπαίδευσης στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι.Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 για το εν λόγω περιστατικό εξέφρασε την οργή του και υποστήριξε πως υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού, που εκφράστηκε πρόσφατα και με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για τους Τσάμηδες.

Αυστηρές ποινές στους νεοσύλλεκτους 

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας για τον αλβανικό αετό  δήλωσε κατηγορηματικά ότι τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά στις Ένοπλες Δυνάμεις και γι’ αυτό έχει διαταχθεί να γίνει λεπτομερής έρευνα και με εντολή του ιδίου να επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές στους νεοσύλλεκτους.

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως οι ποινές θα επιβληθούν βάσει του στρατιωτικού κώδικα και υπενθύμισε τη στάση του ότι επί πρωθυπουργίας Σημίτη, διαμαρτυρόταν για τις αθρόες ελληνοποιήσεις Αλβανών, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ο κ. Καμμένος ολοκλήρωσε επί του θέματος, λέγοντας ότι «όποιος δεν αισθάνεται Έλληνας, καλό θα ήταν να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του».

Τι προβλέπει ο στρατιωτικός κώδικας για τους 7

Αντιμέτωποι με πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες βρίσκονται οι 7 νεοσύλλεκτοι που ανάρτησαν στα κοινωνικά δίκτυα, φωτογραφίες με την στρατιωτική στολή και σχηματίζοντας με τα χέρια τους το εθνικιστικό σύμβολο των ακραίων Αλβανών με τον «Αλβανικό αετό».

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό κώδικα στο άρθρο 5, παράγραφος 4 «όσοι κληρωτοί, έφεδροι και εθελοντές καταταγούν στον Ελληνικό στρατόεμπίπτουν στον στρατιωτικό κώδικα, ακόμη και αν δεν έχουν ορκιστεί».

Οι επτά ενδεχομένως να κατηγορηθούν για προσβολή στρατού και διατάραξη διεθνών σχέσεων, κατηγορίες που επισείουν ποινές έως 5 χρόνια, ενώ ο στρατιωτικός εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση αναμένεται να στοιχειοθετήσει κατηγορίες.

Οι στρατιώτες θα πραγματοποιήσουν απρόσκοπτα την στρατιωτική τους θητεία «μακριά από περιοχές με έντονο Μουσουλμανικό στοιχείο» και σε κάθε περίπτωση «χωριστά ο ένας από τον άλλον».

“Δεν τίθεται θέμα μείωσης του αφορολόγητου”

Παράλληλα .ο Πάνος Καμμένος παρείχε διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του αφορολόγητου ορίου,  ο οποίος υποστήριξε πως πρέπει να έρθει «ο κόφτης» στη Βουλή προκειμένου να δουν όλοι τι στάση θα τηρήσει η ΝΔ. Μεταξύ άλλων κατηγόρησε τη Γερμανία ότι δεν συμπεριφέρεται ως σύμμαχος, αλλά ως τοκογλύφος, ενώ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ παραδοσιακά στήριξαν την Ελλάδα στις δύσκολες εποχές.

Ξεκαθάρισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει την πάγια πολιτική και δεν θα συμμετάσχει σε πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή, ακόμη και εάν ζητηθεί, εναντίον του ISIS, τονίζοντας πως η Ελλάδα βοηθά με διαφορετικούς τρόπους τις χώρες που έχουν πληγεί από τον Ισλαμικό Στρατό.

“Είμαι υποστηρικτής του Τραμπ”

Ερωτηθείς για την εκλογή Τραμπ, ο κ.Καμμένος δήλωσε υποστηρικτής του, τονίζοντας ότι το ίδιο δηλώνουν και οι περισσότεροι Έλληνες των ΗΠΑ.

Ο κ. Καμμένος χαιρέτισε τις προθέσεις Tραμπ, που τάσσεται κατά της παγκοσμιοποίησης και προεξόφλησε ότι επί προεδρίας του θα σταματήσουν οι οικονομικές επιθέσεις κατά των ασθενών οικονομικά χωρών.

Εξήρε τη στάση του, ότι τώρα ο εχθρός δεν είναι η Ρωσία, αλλά η ισλαμική τρομοκρατία, ξεκαθάρισε ότι οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε πολεμικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή της χώρας μας και αποκάλυψε ότι επίκειται η υπογραφή συμφωνίας, μέσω της οποίας η χώρα μας θα λάβει οικονομικά ανταλλάγματα για τις βάσεις τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για εξοπλισμούς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα