“Υπάρχουν 900- 1500 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε χώρες των Βαλκανίων”

“Υπάρχουν 900- 1500 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε χώρες των Βαλκανίων”. Αυτό τόνισε ο Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στο “Εθνος” ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει παρουσία τους στην Ελλάδα.Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη χαρακτηρίζοντας εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου τους απαγωγείς του επιχειρηματία.

«Πράγματι υπάρχουν μαχητές του ISIS σε βαλκανικές χώρες (όχι στη χώρα μας) που πολέμησαν στην Μέση Ανατολή στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Εκτιμώ ότι αυτοί βρίσκονται υπό παρακολούθηση στις χώρες τους. Εμείς σε συνεργασία με την Ε.Ε. Και τις βαλκανικές χώρες προσπαθούμε να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά” αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξή του στο «Έθνος».

Για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Ο ίδιος δήλωσε «ανακουφισμένος» απ;o το αίσιο τέλος της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και αναφερόμενος στους «εγκεφάλους» της απαγωγής σημείωσε ότι «πρόκειται για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου», οι οποίοι «πήραν το μάθημά τους».

Επισήμανε ότι η επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας «είχε τόσες διαστάσεις που νομίζω είναι πρωτόγνωρες στα ελληνικά και ίσως στα ευρωπαϊκά χρονικά. Ευτυχώς σώθηκε ο άνθρωπος χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν χύθηκε αίμα, δεν δόθηκαν λύτρα και συνελήφθησαν οι απαγωγείς».

Εξήγησε ότι εκτός από τους εγκεφάλους «είδαμε εμπλοκή κάποιων που είχαν κάψει γραφεία πολιτικών κομμάτων.
Άτομα που έβγαζαν προς τα έξω ένα ψεύτικο προφίλ, άτομα που είχαν κρυφτεί πίσω από κινήματα που δεν τους εκπροσωπούν».

Επίθεση στη Ν.Δ.

Επιτέθηκε στη Ν.Δ. υποστηρίζοντας ότι «βλέπουμε τη βελτίωση των δεικτών εγκληματικότητας.Μια αστυνομία που δεν έβαλε ως κύριο στόχο την καταστολή και άρχισε να δουλεύει με συστηματικό τρόπο.
Και αυτό παρά τις μικρόψυχες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που προσπαθεί να παίξει στο δίπολο “καλή αστυνομία-κακός υπουργός” και σημείωσε ότι «στην αστυνομία ανήκουν τα συγχαρητήρια για τη βελτίωση των δεικτών, αλλά η αστυνομία παίρνει κατευθύνσεις από την πολιτική ηγεσία για το πού πρέπει να ρίξει το βάρος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα