Υπέγραψε για δύο χρόνια ο Πατίτο!

Πολύ πιο… ακριβή απ’ ότι αναμενόταν είναι τελικά η μετεγγραφή του Πατίτο! Ο 26χρονος Αργεντινός, το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, έμεινε ελεύθερος από τη Σάντος και η ελληνική ομάδα δεν υποχρεώθηκε να δώσει λεφτά, ωστόσο το διετές συμβόλαιο του παίκτη θα στοιχίσει στην ΠΑΕ 1.000.000 ευρώ (χωρίς φυσικά να υπολογίζουμε τη φορολογία).

Δύο μέρες μετά τη συμφωνία για τις 550.000 ευρώ περίπου που θα πάρει για ένα χρόνο ο Αλμέιδα, ένας σαφώς πιο άγνωστος ποδοσφαιριστής έρχεται να πάρει σχεδόν τα ίδια χρήματα. Προκαλεί εντύπωση αυτή η συμφωνία, καθώς η ΠΑΕ δεν είχε συνηθίσει τέτοια ακριβά ντιλ, όμως στην ΑΕΚ θεωρούν ότι έχουν πιάσει το «λαχείο» με το συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και πως με ένα ελαφρώς πιο τσιμπημένο συμβόλαιο, θα μπορούν να ζητήσουν περισσότερα λεφτά του χρόνου το καλοκαίρι, εάν ανταποκριθεί στις προσδοκίες εκείνων που τον επέλεξαν και γίνει περιζήτητος στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο Πατίτο έρχεται στην Ελλάδα υπό καθεστώς αμφισβήτησης (όπως και ο Ντίας), αλλά στην ΑΕΚ εκτιμούν πως ο ποδοσφαιριστής θα παλέψει με αξιώσεις όχι μόνο να πάρει θέση στη βασική ενδεκάδα, αλλά και να εντείνει τον συναγωνισμό, κάνοντας τους ούτως ή άλλως ανεβασμένους Μπαρμπόσα και Βάργκας να ανέλθουν ένα κλικ στην απόδοσή τους. Θυμίζουμε πως πέρσι, οι δύο ακραίοι (κατά συνθήκη) χαφ της Ένωσης δεν πιέζονταν ιδιαίτερα από τους Πλατέλλα, Μπουονανότε και Αραβίδη, οι οποίοι αγωνίζονταν στις θέσεις τους μόνο όταν ο Πορτογάλος ή ο Βενεζουελάνος δεν μπορούσαν να παίξουν λόγω καρτών ή τραυματισμού!

Ο Κετσπάγια επιλέγει πολλές φορές να χρησιμοποιεί στα άκρα παίκτες με το ανάποδο πόδι, κι αυτό σημαίνει φυσικά πως ο Πατίτο διεκδικεί θέση είτε στα αριστερά, είτε στα δεξιά της «κιτρινόμαυρης» επίθεσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα