Υπέκυψε στην ανωτερότητα της Γαλατά η ΑΕΚ

Τάμα το έχει η ΑΕΚ να ξεκινά κοιμισμένα τα παιχνίδια της στο Eurocup κι αυτή τη φορά δεν κατάφερε να καλύψει το χάντικαπ των πρώτων λεπτών, παρά το ότι έπαιζε μπροστά σε 11.000 τρελαμένους φιλάθλους της. Το 0-9 και το 4-17 της Γαλατά στα πρώτα λεπτά του αγώνα δημιούργησαν μία διαφορά την οποία κυνηγούσε η Ένωση σε όλο το παιχνίδι και δεν κάλυψε ποτέ, παρά την προσπάθεια στο τρίτο δεκάλεπτο που την έριξε στους τέσσερις πόντους. Το τελικό 73-86 δημιουργήθηκε στο τέλος όταν οι γηπεδούχοι έχασαν δύο επιθέσεις με τη διαφορά στους οκτώ πόντους και κάπου εκεί αποδέχθηκαν τη μοίρα τους.

Η ΑΕΚ, πάντως, χειροκροτήθηκε από τον κόσμο της για τη μαχητικότητά της, ενώ για μία ακόμη φορά είχε τον Μαυροκεφαλίδη σε τρελή μέρα (26 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 8 κερδισμένα φάουλ). Δυστυχώς, όμως, της έλειψε ο… Κούπερ (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή τη φάση), αφού φάνηκε ξεκάθαρα το πρόβλημα στον «άσο» με τον Σάκοτα να μην παίρνει αυτό που ζητούσε από Γουόρεν, Κατσίβελη και Παπαντωνίου. Εκείνος που ηγήθηκε της αντεπίθεσης στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν ο εξαιρετικός Χέρστον (20 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ). Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κόουτς της ΑΕΚ έβλαψε την ομάδα του στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου με την τεχνική ποινή που δέχθηκε, καθώς σε εκείνο το σημείο υπήρχε ενθουσιασμός που οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πλησιάσει στο σκορ.

Η ήττα αυτή ήταν μάλλον εντός προγράμματος, αλλά η ΑΕΚ εξακολουθεί να ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση στους «32» του Eurocup, την οποία λογικά θα εξασφαλίσει με μία νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα