ΥΠΕΚΑ: Παρέμβαση για ρευστότητα σε αγορά ενέργειας

Παρ’ ολίγον κρίση με την τροφοδοσία των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, αποφεύχθηκε εχθές με την παρέμβαση του ΥΠΕΚΑ και της ΡΑΕ. 

Συγκεκριμένα, η ΔΕΠΑ με νέα εξώδικά της ζητούσε από τους ανεξάρτητους ηλεκτροπαραγωγούς να καταβάλλουν τις οφειλές τους για κατανάλωση φυσικού αερίου, διαφορετικά θα διέκοπτε την παροχή αερίου.

Οι οφειλές είναι αποτέλεσμα της μη πληρωμής των ηλεκτροπαραγωγών από το Λειτουργό και τον Διαχειριστή για την ενέργεια που προσφέρουν στο σύστημα, ενώ ως γνωστόν, τόσο οι ηλεκτροπαραγωγοί, όσο και η ΔΕΠΑ, είναι τα «θύματα» της περιορισμένης ρευστότητας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αποστολή των νέων εξωδίκων, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day.gr, έγινε προς τις εταιρείες, αλλά και προς το Σύνδεσμο Ανεξάρτητων Ηλεκτροπαραγωγών, με αποτέλεσμα οι παραλήπτες τους να απευθυνθούν στη Ρυθμιστική Αρχή και στο ΥΠΕΚΑ, καθώς προέβλεπαν διακοπή της τροφοδοσίας το απόγευμα της Τετάρτης.

Η συνέχεια ήταν να συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ υπό τον υφυπουργό Ασημάκη Παπαγεωργίου, στη διάρκεια της οποίας υπήρξαν διαβεβαιώσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα δοθεί νέα ρευστότητα στην αγορά, οπότε θα πληρωθούν οι ηλεκτροπαραγωγοί, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μεταφέρουν τα ποσά στη ΔΕΠΑ.

Πηγή: euro2day.gr

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα