“Υπερφορολογούν τους πάντες και τα πάντα” δηλώνει ο Δημ. Χατζησωκράτης

Για όλους και όλα μίλησε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της ΕΕ της ΔΗΜ.ΑΡ. και από τους ανθρώπους, που αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Κίνημα Αλλαγής.

Για το θέμα του προϋπολογισμού ο κ. Χατζησωκράτης υποστήριξε: “Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ  ότι το κυνήγι του υπερπλεονάσματος θα γίνονταν ο μοναδικός κεντρικός  πολιτικός και οικονομικός στόχος της κυβέρνησης. Αυτοσκοπός, στον οποίο υποτάσσονται τα βασικά μεγέθη του Τακτικού προϋπολογισμού. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μέσα στα τρία χρόνια, 2016-17 και 2018, θα υπερφορολογούσαν και  θα συμπίεζαν κοινωνικές δαπάνες ώστε να έχουν πάρα πάνω 7,5 δις ευρώ(!) από  όσο έλεγαν οι προβλέψεις και οι υποχρεώσεις του Μνημονίου! Και επαίρονται μάλιστα ότι «εμείς βγάζουμε πλεονάσματα τρομακτικά».

Γίνονται τελικά  οι καλύτεροι «πελάτες» του Σόιμπλε, όταν αυτός υποστηρίζει ότι το Πρόγραμμα εξελίσσεται καλώς και δεν χρειάζονται περικοπές του χρέους μια και οι ΄Έλληνες μπορούν όχι μόνο πλεονάσματα αλλά και υπερπλεονάσματα να διασφαλίζουν! Παρόλα όμως αυτά το κύριο μέλημα της κυβέρνησης  είναι να μπορούν κάθε τέλος του χρόνου, επί τρεις μήνες να γίνεται η δημόσια  συζήτηση στο  που θα διατεθούν τα πλεονάσματα και ποιοι θα είναι οι πελάτες που θα πάρουν το όποιο κοινωνικό μέρισμα”.

Όμως ο κ. Χατζησωκράτης μίλησε και για το 2014 και την αποτυχημένη εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας εκ μέρους της κυβέρνησης Σαμαρά: “Σε ό,τι αφορά  το ζήτημα της εκλογής ΠτΔ, οφείλω να υπενθυμίσω ότι ως μειοψηφία της ΔΗΜ.ΑΡ. για το θέμα αυτό, είχαμε καταθέσει πρόταση, που υιοθετήθηκε και από άλλους ανεξάρτητους βουλευτές, για εκλογή ΠτΔ τον Μάιο του 2015, με προηγούμενη έναρξη της διαδικασίας Αναθεώρησης του Συντάγματος και εκλογές αρχές Ιουλίου  2015.  Αυτή δεν έγινε αποδεκτή ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ιστορία δεν την γράφεις με τα «αν». Εκ των υστέρων οφείλω να πω ότι: Δεν ήταν και η ευτυχέστερη απόφαση αυτή που πήραμε ως κόμμα”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα