Υπογραφές από την ΛΑΕ για την επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015

Την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να ξεχάσουν το περίφημο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, όπου το “όχι” εν μία νυκτί μετατράπηκε σε βροντερό “ναι”, η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη επιχειρεί να κτίσει πάνω σε αυτό το δημοψήφισμα. Έτσι με πρωτοβουλία της ΛΑΕ και άλλων αντιμνημνονιακών δυνάμεων δόθηκε στη δημοσιότητα κείμενο 70 υπογραφών ανθρώπων της πολιτικής, των γραμμάτων, των τεχνών και των ΜΜΕ για την δεύτερη επέτειο εκείνου του δημοψηφίσματος και με τίτλο «Το “ΟΧΙ” της 5ης Ιουλίου πιο επίκαιρο και ζωντανό από ποτέ».
Μεταξύ άλλων υπογράφουν πρώην υπουργοί (Λαφαζάνης, Στρατούλης, Βαλαβάνη, Ήσυχος), ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, πρώην βουλευτές και άλλοι.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο επισημαίνεται:  «Η επέτειος του μεγάλου ΟΧΙ, του 62% του ελληνικού λαού στη μνημονιακή υποδούλωση της χώρας, στα μνημόνια της φτωχοποίησης και της καταστροφής καθώς και στις δανειακές συμβάσεις της ταπεινωτικής επιτροπείας από τους δανειστές.
Το ΟΧΙ αυτό, παρότι, με πλήρη παραβίαση του Συντάγματος και πραξικοπηματικά, προδόθηκε από την ηγεσία του μεταλλαγμένου, νεομνημονιακού πλέον, ΣΥΡΙΖΑ, που το μετάτρεψε, με τη συνεργασία και την ψήφο όλης της μνημονιακής αντιπολίτευσης, στο ΝΑΙ μίας εξευτελιστικής συνθηκολόγησης, παραμένει χαραγμένο στο νου και την καρδιά της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας.
Και αυτό το ΟΧΙ είναι σήμερα όσο ποτέ ζωντανό και επίκαιρο.
Και ως τέτοιο το τιμούμε, διακηρύσσοντας τη θέλησή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη δικαίωσή του. Υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει εναλλακτική στα μνημόνια οικονομική και πολιτική λύση, χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς επιτροπεία,  χωρίς τη θηλιά του δημοσίου χρέους αλλά και τη θηλιά των ιδιωτικών χρεών και των πλειστηριασμών στα πλατιά λαϊκά στρώματα, χωρίς την ευρω-υποταγή και τον ευρωμονόδρομο. Με οικονομικό και κοινωνικό σχέδιο προς όφελος του λαού και της νεολαίας. Για να ξαναπάρουμε πίσω την πατρίδα μας και το μέλλον των παιδιών μας”.

Σε ό,τι αφορά τις υπογραφές ξεχωρίζουν αυτές του Αλέκου Αλαβάνου,  του Κώστα Λαπαβίτσα,  της σκηνοθέτιδος Μάνιας Παπαδημητρίου Μάνια, του Γιώργου Ρωμανιά των δημοσιογράφων Άρη Σκιαδόπουλου,  Στάθη Σταυρόπουλου, του Γιώργου Χελάκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα