Υποσχέσεις Τσίπρα στους συμβασιούχους

Λύση για τους συμβασιούχους των Δήμων  υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών όπου συναντήθηκε με τον Πάνο Σκουρλέτη ενώ προανήγγειλε αλλαγές στον Καλλικράτη και εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για θεσμική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων

 «Στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό και την ανασυγκρότηση της κοινωνίας ο ρόλος του υπουργείου Εσωτερικών είναι καθοριστικός, ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο. Όπως πρόσθεσε, όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο αντιπαραγωγικό, αδιαφανές και ευάλωτο σε κάθε είδους πελατειακές πρακτικές. «Οι συμβασιούχοι είναι μια από τις πιο βαριές αμαρτίες του παλιού πολιτικού κατεστημένου που στήθηκε ως πελατειακό εργαλείο και είχε ως αποτέλεσμα την εργασιακή ομηρία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων» τόνισε στη συνέχεια.

«Ψάχνουμε λύσεις γι αυτούς τους ανθρώπους»

Συνεχίζοντας ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Ψάχνουμε λύση για αυτούς τους ανθρώπους. Το ζήτημα, πρέπει να επιλυθεί δίκαια και αντικειμενικά στη βάση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη διερεύνηση του ποιοι βρίσκονται για χρόνια στη δημόσια διοίκηση, ποιοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Εκανε λόγο για πραγματική διερεύνηση από ανεξάρτητο φορέα, είτε από το ίδιο το ΑΣΕΠ είτε από κάποιο ανεξάρτητο όργανο, με οριζόντια αντικειμενικά κριτήρια.

Στη συνέχεια, σημείωσε, θα υπάρξει διεξοδικότατη διαβούλευση με τα κόμματα και τους εμπλεκόμενους φορείς για να καταλήξουμε στην καλύτερη λύση στο πρόβλημα.

Για την αυτοδιοίκηση

Αναφερόμενος ειδικότερα στην αυτοδιοίκηση σημείωσε: «Μετά από επτά χρόνια κρίσης περνάμε σε μια νέα εποχή που τίποτε δεν μπορεί να είναι όπως παλιά. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στους κανόνες λειτουργίας στους ΟΤΑ. Ανοίγουμε τη συζήτηση για να εισαχθούν οι αρχές της συνεννόησης και της συνεργασίας».

Για τον Καλλικράτη

Επίσης, αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, «που στοχεύει στην ριζική αναμόρφωση του νομοθετικού με στόχευση να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αποτελέσει η αυτοδιοίκηση έναν από βασικούς πυλώνες για την ανασυγκρότηση της χώρας». «Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο εκκίνησης της διαδικασίας της διαβούλευσης έτσι έως το πολύ στις αρχές φθινοπώρου να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη», σημείωσε.

Νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ισότητα των φύλων και την ιθαγένεια

Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για θεσμική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων. Επίσης, εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία στο θέμα της ιθαγένειας «για να απλοποιήσουμε και να επισπεύσουμε τις διαδικασίες απόδοσης της ιθαγένειας, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της συνέντευξης και της προσκόμισης των δικαιολογητικών και του χρόνου που απαιτείται».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα