Υπουργοί του Γκρουέφσκι τον κατηγορούν για διασπάθιση δημοσίου χρήματος

Καθημερινές είναι οι αποκαλύψεις του σκανδάλου υποκλοπών στα Σκόπια, όπου όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση ο ιθύνων νους είναι ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Στάβρεσκι, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, απάντησε στις νέες αποκαλύψεις του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, οι οποίες αφορούν τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνομιλιών του ιδίου με την υπουργό Εσωτερικών, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα. Σε αυτές τις συνομιλίες, ο Στάβρεσκι εκφράζει την έντονη δυσφορία του για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος από την πλευρά του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, με τη διάθεση μεγάλων ποσών από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κατασκευή κτιρίων και τοποθέτηση αγαλμάτων στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.
Ο Στάβρεσκι κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δημοσιοποίησε αποσμασματικούς και εκτός πλαισίου διαλόγους, με σκοπό να επιφέρει ρήξη στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ο Στάβρεσκι υπεραμύνθηκε των οικονομικών πολιτικών της κυβέρνησης, όπως και την εποικοδομητική, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία του με τον πρωθυπουργό της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ερωτηθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει επί των τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ του Στάβρεσκι και της Γιανκούλοφσκα που δόθηκαν από τον Ζάεβ στη δημοσιότητα, δήλωσε ότι η αυθεντικότητα των συνομιλιών θα πρέπει να επιβεβαιωθεί στη διάρκεια της δικαστικής έρευνας. «Εμείς είμαστε συνεργάτες πολλά χρόνια και γνωριζόμαστε πολύ καλά. Έχουμε λύσει με τον κ. Στάβρεσκι πολλά θέματα, μέσω διαλόγου και συζητήσεων και καταλήγαμε στην καλύτερη δυνατή λύση. Έτσι, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα μεταξύ μας, όπως εσείς νομίζετε» ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι, συμπληρώνοντας πως δεν μπορεί κανείς να πιστεύει τον Ζάεβ, διότι είναι ένα άτομο που αυτοδιαψεύδεται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα