Υποψήφιος για την Εθνική ομάδα ο Δέλλας (;)

Οι επαφές με τους ξένους τεχνικούς δεν έχουν αποδώσει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, η ΕΠΟ φαίνεται να αναζητεί λύσεις… εκ των έσω για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, διακρίνοντας στο πρόσωπο του Τραϊανού Δέλλα μία αξιόλογη επιλογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ είναι μεταξύ των εκλεκτών που εξετάζονται από την διοίκηση της Ομοσπονδίας για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πρώτη επαφή των δύο πλευρών είχε γίνει κατά τη διάρκεια της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών για το Euro, με την Ουγγαρία στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τότε ήταν περισσότερο φιλολογικού χαρακτήρα, όμωςι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να τεθεί το θέμα σε πιο… επίσημο τόνο και πιο συγκεκριμένα στο συμβούλιο της ΕΠΟ.

Ο Δέλλας εκτιμάται ότι γνωρίζει πολύ καλά τα της Εθνικής, έχει αποκομίσει χρήσιμη εμπειρία στη διάρκεια της παρουσίας του στον πάγκο της ΑΕΚ και προέρχεται από την ομάδα που κέρδισε το Euro 2004, η οποία αποτέλεσε το ίνδαλμα και το κίνητρο της σημερινής γενιάς ποδοσφαιριστών. Γνωρίζει δε πολύ καλά το υλικό του ελληνικού ποδοσφαίρου, εντός και εκτός συνόρων, κάτι που σημαίνει ότι δεν απαιτείται χρόνος προσαρμογής και ενημέρωσης, όπως θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε περίπτωση ξένου τεχνικού. Ένα επιπλέον στοιχείο, είναι το χαμηλό του κασέ, γεγονός που στην παρούσα φάση, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα