Υπόμνημα Νικολόπουλου στην εισαγγελέα για τα δάνεια του ΔΟΛ

«Ναι» στην προανακριτική για το σκάνδαλο της NOVARTIS «ψηφίζει» ο ανεξάρτητος βουλευτής

Τα δάνεια του ΔΟΛ που χορηγήθηκαν από τον… αέρα –σύμφωνα με την «αφοπλιστική», όσο και κυνική δήλωση του Παναγιώτη Ψυχάρη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής- επανήλθαν σήμερα στο προσκήνιο, με αφορμή την κατάθεση υπομνήματος του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής συμπεριέλαβε στο υπόμνημά του τα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών Εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τα Τραπεζικά Ιδρύματα της χώρας.

Παράλληλα, ο ανεξάρτητος βουλευτής πρότεινε την κλήση πέντε μαρτύρων, που γνωρίζουν τις πρακτικές οι οποίες ακολουθούντο για την χορήγηση θαλασσοδανείων σε συστημικά ΜΜΕ της πρωτεύουσας.

Εξερχόμενος από το γραφείο του Εισαγγελέα, ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε:

«Σε συνέχεια της μηνυτήριας αναφοράς μου και συνεπής φυσικά στη δέσμευσή μου να συνεισφέρω ό,τι γνωρίζω για τον «ποταμό» των θαλασσοδανείων, ήλθα σήμερα και κατέθεσα υπόμνημα, που είμαι βέβαιος ότι θα αξιολογηθεί επαρκώς και θα συνεισφέρει στο έργο των δικαστικών αρχών.
Λυπάμαι που ο πρώην εκδότης Σταύρος Ψυχάρης ενός ιστορικού δημοσιογραφικού ομίλου βαρύνεται με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία για δάνεια εκατομμυρίων χωρίς εγγυήσεις, όμως νοιώθω και ηθικά ικανοποιημένος γιατί πλέον δεν ισχύει το ακαταδίωκτο στη Ελλάδα, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται ή βρέθηκαν κάποιοι μεγαλόσχημοι του τόπου.
Ο Ελληνικός λαός στενάζει από το βάρος των μνημονίων, που άδικα επωμίσθηκε εξαιτίας της κατασπατάλησης και των αλλεπάλληλων «ληστειών» του δημοσίου χρήματος και γι’ αυτό δικαιούται την ίδια και μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση και σήμερα την παίρνει, καθώς το «σκαμνί» περιμένει τον κ. Ψυχάρη».

«Ναι» στην προανακριτική για τη NOVARTIS
Ακολούθως, ο ανεξάρτητος βουλευτής τοποθετήθηκε γύρω από τον ζήτημα της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της NOVARTIS, λέγοντας:

«Είμαι πεπεισμένος ότι η NOVARTIS ακολούθησε «πονηρούς» δρόμους για να υποδηλώνει την κυριαρχία της και να αποκομίζει υπερκέρδη από την φαρμακευτική αγορά.

Το βέβαιο είναι ότι επί χρόνια απολάμβανε σκανδαλωδών πολιτικών διευκολύνσεων και τη στήριξη εκατοντάδων γιατρών και στελεχών της δημόσιας διοίκησης, που με προθυμία λειτουργούσαν ως «βαποράκια» της.

Ήλθε η ώρα, όμως, του λογαριασμού με την κοινωνία, που επί πολλά χρόνια κατέβαλλε βαρύτατο φαρμακευτικό τίμημα.

Όσοι, λοιπόν, συνήργησαν σ’ αυτή την άθλια διαδικασία καλούνται τώρα να πληρώσουν. Είτε είναι πολιτικοί, είτε υπηρεσιακοί παράγοντες, είτε γιατροί, οι πάντες!

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης είναι αυτονόητη η θέση μου. Θα ψηφίσω υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής. Και θα παλέψω, εφόσον προκύψουν αδικήματα, που δεν προσκρούουν σε παραγραφές εκ του νόμου περί ευθύνης υπουργών, να φθάσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Όποιοι κι αν είναι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται σε πολιτικές και κομματικές επετηρίδες!

Η κοινωνία περιμένει από μας τους πολιτικούς να υπερβούμε την υποκρισία και να αντιταχθούμε σε κάθε απόπειρα συγκάλυψης. Θα συνεχίσω, λοιπόν, τον αγώνα μου αποκλειστικά και μόνο προς αυτή την κατεύθυνση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα