Υπό καθεστώς γκρίνιας, ο Ολυμπιακός 0-0 με τη Χάποελ

Κακό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι για φέτος, στο πλαίσιο της γ’ προκριματικής φάσης του Champions League. Το 0-0 με τη Χάποελ Μπερ Σεβά κρίνεται απόλυτα δίκαιο, δεν είναι επιθυμητό για τους πρωταθλητές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τους θέτει εκτός πρόκρισης, καθώς η άπειρη ισραηλινή ομάδα δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοια διαχείριση αποτελεσμάτων. Σημασία πάντως έχει, πέρα από την αυτονόητη πρόκριση και η βελτίωση της ομάδας που δείχνει άοσμη και χωρίς φαντασία και με μεγάλες ελλείψεις σχεδόν σε όλες τις γραμμές. Κακή εντύπωση προκάλεσαν οι άφθονες αποδοκιμασίες των φιλάθλων, κυρίως προς τους αμυντικούς της ομάδας.

Κι ενώ στο πρώτο δίλεπτο ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να ψάξει γρήγορο γκολ, ένα αβίαστο λάθος του Φιγκέιρας σαν να «ξεκούρδισε» όποιο σχέδιο είχαν στο νου τους οι γηπεδούχοι. Υπερβολικό άγχος άρχισε να διαφαίνεται στις κινήσεις των Πειραιωτών και ένα καλό πεντάλεπτο στα μισά του ημιχρόνου δεν ήταν αρκετό για τον κόσμο που αποδοκίμαζε από νωρίς, δείχνοντας αδικαιολόγητα μηδενική ανοχή και εμπιστοσύνη στο σύνολο που έβλεπε. Οι πρωταθλητές δυσκόλεψαν τον εαυτό τους, αφού Μανιάτης και Μιλιβόγεβιτς αργούσαν να μεταφέρουν την μπάλα σε κάποιον επιθετικό και τα δύο καινούρια ακραία μπακ δεν θα μπορούσαν να γίνουν ξαφνικά οι ηγέτες των «ερυθρόλευκων» πλαγιοκοπήσεων στο πρώτο τους επίσημο παιχνίδι!

Στην επανάληψη τίποτα διαφορετικό δεν είδαν οι 20.000 φίλοι του Ολυμπιακού. Κατοχή της μπάλας, ανούσια όμως, και αμυντικές τρύπες που επέτρεπαν στους Ισραηλινούς να κάνουν κάποιες σποραδικές επιθέσεις. Από την ώρα που μπήκε ο Τσόρι οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια, αλλά πάλι δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στην τελική πάση. Οι δε αμυντικοί της Χάποελ έδειχναν εξαιρετικά διαβασμένοι.

Στο 89’ χάθηκε η πρώτη πραγματική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Μιλιβόγεβιτς – μετά από συνεργασία με τον Σεμπά – να κεραυνοβολεί τον Γκόρες, αλλά να βλέπει τον αντίπαλο πορτιέρο να κάνει την απόκρουση του αγώνα. Ο Καπίνο έκανε κι αυτός μία ωραία επέμβαση στις καθυστερήσεις σε σουτ του Νουακάμε και κάπως έτσι το ματς έμεινε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό να πρέπει να διορθώσει πολλά πράγματα στη ρεβάνς και με σοβαρότητα να πάρει την πρόκριση.

Εκτός αγώνα τέθηκε από νωρίς ο Σιόβας με τραυματισμό , ενώ ο Ντα Κόστα που τον αντικατέστησε συγκέντρωσε τις περισσότερες αποδοκιμασίες. Ο Έλληνας αμυντικός μάλλον θα χάσει και τη ρεβάνς σε μία εβδομάδα, εκεί που ο Ολυμπιακός θα βρει σίγουρα περισσότερους χώρους και το ματς θα κριθεί στην επίθεσή του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Σιόβας (39’ Ντα Κόστα), Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (63’ Μπουχαλάκης), Φορτούνης, Ντουρμάζ (58’ Ντομίνγκεζ), Σεμπά, Ιντέγε.

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ: Γκόρες, Μπίτον, Βίτορ, Ουίλιαμ Σοάρες, Νταβιτζάντα, Μπαρντά (68’ Σαχάρ), Ταά, Μπρουν, Μέλικσον (76’ Ραντί), Νουακέμε (90’+ Σαμπάι), Όγκου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα