“Φέρνει και νέο μνημόνιο ο Τσίπρας”

“Μόνο οργή προκαλούν στην κοινωνία τα πανηγύρια του πρωθυπουργού για τα ματωμένα πλεονάσματα”. Με αυτό τον τρόπο το ΚΚΕ σχολίασε την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα με ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα.

Κι όπως επισημαίνουν στον Περισσό, “ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση και νέο μνημόνιο”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει:

«Την ημέρα που η κυβέρνηση ξεκινά τις συζητήσεις με το κουαρτέτο για ένα νέο σκληρό πακέτο σε βάρος μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων και συνταξιούχων, μόνο οργή προκαλούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την επιτυχία των «ματωμένων πλεονασμάτων», καθώς και για τα νέα μέτρα που πρέπει να υποστεί ο λαός, ως δήθεν εξιτήριο απ’ τα προγράμματα.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα, έκανε ένα βήμα παραπέρα: Παραδέχτηκε σαφώς ότι τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση, καθώς κι ότι η διαπραγμάτευση δεν αφορά μόνο το τρέχον πρόγραμμα, αλλά μια συνολικότερη συμφωνία, στην ουσία ένα νέο μνημόνιο, στο όνομα της ρύθμισης του χρέους.

Το συμπέρασμα είναι ένα και ξεκάθαρο: Ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει για τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, τις επενδύσεις του, την έξοδο στις αγορές, συνολικά γι’ αυτόν τον βάρβαρο δρόμο ανάπτυξης, τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπηρετεί με μεγάλη συνέπεια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα