Φίλης: «Το μνημόνιο θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τον Αύγουστο του 2018»

Πυρά εκ των έσω δέχεται η κυβέρνηση και το αφήγημα περί τέλους των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018, με τον Νίκο Φίλη να δηλώνει: «Αν και τον Αύγουστο του 2018 θα μπορεί πια η Ελλάδα να βγει από την υφιστάμενη δανειακή σύμβαση, το μνημόνιο θα συνεχίσει να υπάρχει».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αυγή» έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, κόντρα στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς: «Δεν θα περάσουμε από την κόλαση στον παράδεισο. Το Μνημόνιο ως καθεστώς και ως μοχλός ανακατασκευής της κοινωνίας και της οικονομίας θα συνεχίζει να υπάρχει. Είναι το χρέος και ο μηχανισμός των πλεονασμάτων που λειτουργούν εξαιρετικά δεσμευτικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο κ. Φίλης παραδέχθηκε ότι τον ξένισαν οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα περί «στρατηγικής συμμαχίας», «κοινών αξιών» και διαβολικά καλού Τραμπ, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν μπορεί να παραμένουν αμείωτα τα κονδύλια του υπουργείου Άμυνας.

«Η χώρα μέσα στη φτώχεια της είναι η δεύτερη χώρα του ΝΑΤΟ σε αμυντικές δαπάνες, διαθέτοντας στον προϋπολογισμό του 2017 το 2,7% του ΑΕΠ, ενώ τα κονδύλια του υπ. Άμυνας παραμένουν αμείωτα σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα άλλα υπουργεία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται», επεσήμανε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα