Φιγιόν: Δεν παραιτούμαι

Παρά το σάλο που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία με την αργομισθία της συζύγου του, ο Φρανσουά Φιγιόν ανακοίνωσε την απόφαση του  να μην αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών. 

Παράλληλα, ο κεντροδεξιός υποψήφιος ανακοίνωσε ότι έλαβε κλήτευση για τις 15 Μαρτίου, οπότε και θα αρχίσει επισήμως έρευνα σε βάρος του για την υπόθεση της φερόμενης ως αργομισθίας της συζύγου του, Πενελόπ, στο γαλλικό Κοινοβούλιο, ως κοινοβουλευτικής του συνεργάτιδος.

Ο Φιγιόν, πρωθυπουργός της Γαλλίας μεταξύ του 2007 και του 2012 και «θριαμβευτής» των προκριματικών εκλογών της Κεντροδεξιάς τον Νοέμβριο, κατήγγειλε για μία ακόμη φορά ότι επιχειρείται να δολοφονηθεί πολιτικά, ενώ έκανε λόγο και για «δολοφονία των ίδιων των προεδρικών εκλογών».

Αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που έχει αντιμετωπιστεί από τις αρχές, έκανε ακόμη λόγο για έρευνα η οποία «άνοιξε σε λίγες ώρες» όταν πρωτοδημοσιεύθηκε το θέμα, ενώ σχεδόν αμέσως οι λεπτομέρειές της διέρρεαν στον Τύπο.

Όλα αυτά ενώ μια νέα δημοσκόπηση ενόψει των γαλλικών εκλογών βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την έρευνα της Opinionway, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν περιορίζει τη διαφορά του από τη Μαρίν Λε Πεν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, αφού η υποψήφια της ακροδεξιάς εξασφαλίζει το 25% των ψήφων (-1%), έναντι 24% (αμετάβλητο) του κεντρώου ανεξάρτητου υποψηφίου.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, ο Μακρόν θα επικρατούσε της Λε Πεν στον δεύτερο γύρο με 63% έναντι 37% των ψήφων, ενώ ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν θα εξασφάλιζε στον δεύτερο γύρο το 60% των ψήφων έναντι 40% για τη Μαρίν Λεπέν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα