Φιλιππίδης κατά ΜΜΕ για δημοσίευμα του 2009

Τον ήθελαν κατηγορούμενο πριν καν φτάσει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Χωρίς επίσημα στοιχεία και δικογραφία έγραφαν για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Πριν ακόμη συμπληρωθούν δύο μήνες από την ημέρα που πέρασε ελεύθερος την πύλη των δικαστηρίων, μετά την απολογία του στον ανακριτή Γ. Ανδρεάδη, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.), Άγγελος Φιλιππίδης, απασχόλησε και πάλι τους εκπροσώπους της ελληνικής Δικαιοσύνης. Αυτή τη φορά όμως από θέση ισχύος ως ενάγων σε βάρος εφημερίδας. Και αυτό διότι συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας αγωγή του κατά δημοσιογράφου που το 2009 τον είχε «εγκαλέσει» με δημοσίευμά του για χορήγηση δανείων σε εταιρείες.

Ειδικότερα, στο επίδικο δημοσίευμα ο συντάκτης του είχε ήδη «βαπτίσει» κατηγορούμενο τον τότε επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τον οποίο χαρακτήριζε ως golden boy. Όπως, δε, επισήμαναν στο δικαστήριο οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του κ. Φιλιππίδη, ο συντάκτης του δημοσιεύματος έγραφε ότι τότε (το 2009) ήδη κατηγορούμενος από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, παρά το γεγονός ότι πριν από περίπου τέσσερα χρόνια δεν γνώριζε κανείς τίποτα για την υπόθεση των δανείων του Τ.Τ.

«Το δημοσίευμα είναι ψευδές και συκοφαντικό. Ο Άγγελος Φιλιππίδης όχι μόνο δεν χορηγούσε δάνεια υπό τέτοιες προϋποθέσεις, αλλά ήταν εκείνος που μείωσε το μισθό του στο 1/2 ως πρόεδρος. Επί των ημερών του το Τ.Τ. μεγαλούργησε, άλλο μετά αν έσπασε σε καλή και κακή τράπεζα» ανέφερε στο δικαστήριο τραπεζικό στέλεχος που κλήθηκε και κατέθεσε ως μάρτυρες της πλευράς του ενάγοντα.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα