“Φοβάμαι όταν θα σκάσει η φούσκα”

Η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση έχει προνομοθετήσει το 4ο μνημόνιο

«Υπάρχει μια φούσκα ότι δήθεν πάμε καλά, αλλά φοβάμαι τι θα γίνει όταν αυτή η φούσκα θα σπάσει», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά έχει φροντίσει βγαίνοντας από το τρίτο μνημόνιο να έχουμε μια καθαρή είσοδο στο τέταρτο μνημόνιο, το οποίο έχει συμφωνήσει και προνομοθετήσει. Είναι προφανές αυτό, με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα μέχρι το ’22, για την παράδοση του εθνικού πλούτου για 99 χρόνια, για πολύ σκληρή επιτροπεία μέχρι το 2060 και δεν έχει φέρει τίποτα για το χρέος, όπως είχε δεσμευθεί», ανέφερε η κα Γεννηματά, σε ραδιοφωνική της συνέντευξή της.

«Υπάρχει μια φούσκα ότι δήθεν πάμε καλά, αλλά φοβάμαι τι θα γίνει όταν αυτή η φούσκα θα σπάσει», είπε η Φώφη Γεννηματά και συμπλήρωσε: «Αυτό που βλέπω είναι ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για αυτή την κυβέρνηση. Απομονώνεται συνεχώς και πολιτικά και κοινωνικά. Η μοναδική της προτεραιότητα είναι πως θα μείνει λίγο ακόμα στην εξουσία».

Όσον αφορά στο ζήτημα ονομασίας των Σκοπίων, είπε: «Η διγλωσσία της κυβέρνησης υπονομεύει την όποια διαπραγμάτευση κάνει αυτή τη στιγμή. Εμείς έχουμε εκφραστεί προσεκτικά και υπεύθυνα στο θέμα αυτό, δεν πρέπει να διχάσουμε ξανά τον ελληνικό λαό, στηρίζουμε τη διαμορφωμένη θέση της χώρας, η οποία πρέπει να συνοδεύεται από ρητές δεσμεύσεις, της άλλης μεριάς, για αποτροπή ενεργειών αλυτρωτισμού, προπαγάνδας, καταστρατήγησης όσων συμφωνηθούν».

«Θα τοποθετηθούμε όταν η κυβέρνηση θα φέρει την επίσημη πρόταση της στο τραπέζι. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επίσημη πρόταση και αποτέλεσμα, δεν είναι μόνο ότι δεν έχουμε ενημέρωση», επεσήμανε η κα Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα