Φοιτητικές εκλογές εν μέσω ξύλου και επεισοδίων

Aπό επεισόδια στιγματίστηκαν και φέτος οι φοιτητικές εκλογές που διεξήχθησαν  εν μέσω ξύλουστα πανεπιστήμια όλης της χώρας.  Κουκουλοφόροι, κρατώντας  ρόπαλα, ήρθαν σε σύγκρουση  με τα ΜΑΤ, έξω από το Χημείο στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ναυαρίνου και τους επιτέθηκαν με μολότοφ και φωτοβολίδες.

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη. Oπως αναφέρει το thestival στο στόχαστρο κουκουλοφόρων βρέθηκαν φοιτητές της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, που βρίσκονταν στα φοιτητικά τραπεζάκια εντός της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν σε ομάδα φοιτητών της συγκεκριμένης παράταξης, έσκισαν αφίσες και πέταξαν κάτω τις κάλπες, που υπήρχαν στην αίθουσα. Κατά την επίθεση τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας από τους φοιτητές της ΔΑΠ. Τα θύματα της επίθεσης καταγγέλλουν ότι οι δράστες είναι φοιτητές που ανήκουν σε ακροαριστερές παρατάξεις και στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Πέραν των ανεξάρτητων κινήσεων ή μεμονωμένων δυνάμεων, οι παρατάξεις που πανελλαδικά καταθέτουν υποψηφιότητες είναι οι ΔΑΠ – ΝΔΦΚ της Νέας Δημοκρατίας, Πανελλαδική Κίνηση Σπουδαστών, ΠΑΣΠ (του ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτόνομα σχήματα), Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία (ΕΑΑΚ – ΑΡΕΝ – ΑΡΔΗΝ) και Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Εντύπωση έχει προκαλέσει η φοιτητική παράταξη με όνομα ΧΑΟΣ (Χαρούμενοι Ορθόδοξοι Σοσιαλιστές) στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που υποστηρίζει ότι είναι η πρώτη παράταξη του «Παλιού ΠΑΣΟΚ- Του ορθόδοξου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα