Φονικός ανεμοστρόβιλος έπληξε την Οκλαχόμα

Τουλάχιστον 91 νεκρούς – μεταξύ των οποίων περισσότερα από 20 παιδιά – άφησε πίσω του ανεμοστρόβιλος που έπληξε την περιοχή Μουρ της Οκλαχόμα Σίτι, ενώ περίπου 24 μικροί μαθητές έχουν παγιδευτεί στα ερείπια ενός σχολείου που κατέρρευσε.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών αρχών, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί μέσαόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NBC, μεταξύ των νεκρών είναι μια μητέρα με το νεογέννητο μωρό της που είχαν βρει καταφύγιο σε ένα καταψύκτη.

Πρόκειται για τον φονικότερο ανεμοστρόβιλο που πλήττει τις ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια, από τότε που σκοτώθηκαν 161 άνθρωποι από ανεμοστρόβιλο που έπληξε το Τζόπλιν του Μισούρι.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο αναζητώντας επιζώντες στα συντρίμμια των κτιρίων που ισοπεδώθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο – κυρίως στα χαλάσματα του Δημοτικού Σχολείου Plaza Towers, όπου εκφράζονται φόβοι ότι έχουν εγκλωβιστεί οι 24 μαθητές.

Η πόλη Μουρ, με πληθυσμό περίπου 50.000 κατοίκους, έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές. Μεταξύ των κτιρίων που κατέρρευσαν είναι ένα ακόμη δημοτικό σχολείο και ένα νοσοκομείο. Σημαντικές ζημιές υπέστη και το Ιατρικό Κέντρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα