Φορολογεί τις πολυέξοδες μεταγραφές η UEFA!

Την καθιέρωση φόρου πολυτελείας, προκειμένου να επιτευχθεί μία «ισορροπία» μεταξύ των συλλόγων σε οικονομικό επίπεδο, ανακοίνωσε σήμερα μέσω του ελβετικού Τύπου, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντρ Τσέφεριν.

«Στο παρελθόν η UEFA δεν είχε καμμία σχετική στρατηγική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σλοβένος παράγοντας στις εφημερίδες «The Tribune de Geneve» και «24 Hours» και πρόσθεσε: «Ετοιμάζουμε ένα πολύ σημαντικό στρατηγικό έγγραφο για το μέλλον. Επειδή και αυτό μπορεί να σας εκπλήξει, η UEFA δεν είχε συγκεκριμένη στρατηγική στο παρελθόν. Το πιό σημαντικό πρόβλημα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι η ισορροπία στον ανταγωνισμό».

Επιχειρώντας να εξηγήσει την συγκεκριμένη απόφαση, ο Τσέφεριν, επεσήμανε: «Δεν είναι φόρος για την κυβέρνηση, αλλά για την UEFA. Πρέπει με κάθε τρόπο να διατηρήσουμε την τρέχουσα κατάσταση όπου κάθε ομάδα μπορεί να συμμετάσχει στους αγώνες. Το όνειρο πρέπει να παραμένει ζωντανό για κάθε ομάδα. Για να διατηρηθεί αυτή η ισορροπία μεταξύ των συλλόγων, δημιουργήσαμε έναν φόρο πολυτελείας. Εάν ένα σωματείο δαπανά περισσότερα από ό,τι χρειάζεται, θα πληρώσει φόρο για τη διαφορά. Ακολούθως, πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα αναδιανείμουμε αυτά τα χρήματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα