Φορολογεί τους πλούσιους λόγω μεταναστών η Φινλανδία

Tην απόφαση να φορολογήσει επιπλέον τους πλούσιους λόγω μεταναστών πήρε η κυβέρνηση της Φινλανδίας.Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Αλεξάντερ Στουμπ,ανακοίνωσε ότι οι πολίτες με εισόδημα πάνω από 72.300 ευρώ θα πληρώσουν φόρο αλληλεγγύης για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ ο φόρος για τα κεφαλαιακά κέρδη θα αυξηθεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι τα μέτρα θα καλύψουν ένα μέρος από τις υψηλότερες δαπάνες για το μεταναστευτικό, οι οποίες προβλέπεται να αυξηθούν φέτος στα 114 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιούχα Σίπιλα,είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι θα προσφέρει το σπίτι του στη βόρεια Φινλανδία για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Φιλανδίας, ο Σίπιλα κάλεσε όλους τους Φινλανδούς να να δείξουν αλληλεγγύη με όσους φεύγουν για την Ευρώπη θέλοντας να γλυτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι προσφέρει το σπίτι του στο Κέμπελε (βόρεια Φιλανδία) για να μείνουν οι πρόσφυγες.

Ο ίδιος έχει βάση το Ελσίνκι. Λίγες ώρες αργότερα, ο διοικητής της Τράπεζας της Φινλανδίας, Έρικ Λικάνεν, υποσχέθηκε ότι θα δώσει τον μισθό ενός μήνα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Κι όλα αυτά την ώρα που η Ευρώπη βιώνει τη χειρότερη μεταναστευτική κρίση εδώ και δεκαετίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα