Φουσκώνει ο Στρυμόνας, πλημμυρίζουν περιοχές στις Σέρρες

Ως δραματική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση στην περιοχή πέριξ του ποταμού Στρυμόνα στις Σέρρες. Κι αυτό διότι έσπασε το ανάχωμα του Αχινού στον δήμο Βισαλτίας και δεν μπορεί να συγκρατήσει πλέον τα ορμητικά νερά του ποταμού, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χωράφια και καλλιέργειες.
«Τώρα κοιτάζουμε να προστατέψουμε οικισμούς, μεταποιητικές εγκαταστάσεις και κτηνοτροφικές μονάδες. Από κει και πέρα ξέρουμε ότι τα αγροκτήματα θα πλημμυρίσουν και στη συνέχεια θα περιμένουμε την εκτόνωση της όλης κατάστασης και την πτώση των υδάτων στην κοίτη του Στρυμόνα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, μετά τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε στις πλημμυρισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις του δήμου Εμμανουήλ Παππά και του δήμου Βισαλτίας.
Σύμφωνα με τον κ. Μωυσιάδη τις επόμενες ώρες εκτιμάται ότι θα πλημμυρίσουν πάνω από 70.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης στο νομό Σερρών. Σε ό,τι αφορά την Κερκίνη, η στάθμη των νερών της λίμνης βρίσκεται στο κόκκινο.

Ερώτηση Κεφαλογιάννη

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή του νομού Σερρών που είχαν ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του Στρυμόνα και της λίμνης Κερκίνης κατέθεσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της ΚΟ των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κεφαλογιάννης ερωτά: «Μέσω ποιων ευρωπαϊκών ταμείων μπορούν να αποζημιωθούν οι παραγωγοί της περιοχής των Σερρών για τις καταστροφές που υπέστησαν λόγω των πλημμυρών και της υπερχείλισης του ποταμού Στρυμόνα; Σε ποιό στάδιο βρίσκεται η μελέτη του αιτήματος για την ενίσχυση δημιουργίας αντιπλημμυρικού συντονιστικού κέντρου;»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα