Τσάμπα υποσχέσεις από τους δημάρχους

Ούτε 1 ευρώ έλλειμμα δεν θα πρέπει να εμφανίζουν το 2015 οι προϋπολογισμοί των Περιφερειών. Και οι νέοι Περιφερειάρχες πιάνουν δουλειά από το φθινόπωρο θα πρέπει να υπακούσουν σε μια ρητή εντολή των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών: «Φτιάξτε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, βρέξει-χιονίσει…».

Από την κοινή απόφαση που υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος προκύπτει ότι οι περιφέρειες θα έχουν την ερχόμενη χρονιά πολλά λεφτά για οδικά έργα, καθώς οι συγκεκριμένες δαπάνες θα είναι αυξημένες το 2015 κατά 73,36%, αλλά το κονδύλι μεταφοράς μαθητών θα είναι ψαλιδισμένο κατά 6,25% σε σχέση με τις αντίστοιχες φετινές δαπάνες. «Αν δεν σας φτάνουν, βάλτε τα από την τσέπη σας, από τα ίδια έσοδα της Περιφέρειας δηλαδή» λέει επί της ουσίας η απόφαση. Στο μέτωπο των επενδύσεων, το ξεμπλοκάρισμα των οδικών αξόνων, το νέο ΕΣΠΑ και η βούληση της κυβέρνησης να δώσει ανάσα στην οικονομία μέσω της ενίσχυσης των επενδύσεων αυξάνουν το πουγκί των επιχορηγήσεων προς τις Περιφέρειες.

Όπως προκύπτει από την απόφαση, οι πιστώσεις για κάλυψη επενδυτικών δαπανών, δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου θα είναι το 2015 ίσες με το αντίστοιχο ποσό που αποδόθηκε στην Περιφέρεια το 2012, αυξημένο κατά 73,36%. Οπότε όλα όσα υπόσχονταν οι εκλεγμένοι αιρετοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα