Φούσκωσε το Ποτάμι κατά της κυβέρνησης

Ολομέτωπη είναι η επίθεση του Ποταμιού στην κυβέρνηση για όλα τα τρέχοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας. Ταυτόχρονα από την Σεβαστουπόλεως ξεκαθαρίζουν ότι το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει τα νομοσχέδια για ασφαλιστικό και φορολογικό διότι είναι υφεσιακά και επί της ουσίας δεν λύνουν κανένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.
Για το θέμα των ολοήμερων σχολείων το Ποτάμι σε ανακοίνωση του τονίζει: “Στις 18 Δεκεμβρίου 2015 ο κ. Φίλης δήλωνε «Παντού ολοήμερα σχολεία». Στις 4 Μαΐου 2016 ο κ. Φίλης αποφασίζει «Πουθενά ολοήμερα σχολεία». Με την κατάργηση και των δημοτικών σχολείων ΕΑΕΠ (Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος) η κυβέρνηση συνεχίζει την παράδοση του ξηλώματος των επιτυχημένων θεσμών στην Παιδεία. Μετά το ξήλωμα του θεσμού των πρότυπων σχολείων επιτίθεται σε έναν άλλο επιτυχημένο θεσμό της δημόσιας εκπαίδευσης επιδιώκοντας την ισοπέδωση. Λέει ότι λεφτά δεν υπάρχουν για πολυτέλειες. Αυτό ας το πει στους χιλιάδες γονείς που είχαν ανασάνει με το θεσμό των ΕΑΕΠ. Κι επειδή η πολιτική είναι θέμα προτεραιοτήτων, οι 3.000 εκπαιδευτικοί που χρειάζονται για τα ολοήμερα σχολεία κοστίζουν όσο τα μισά ενοίκια που δίνει το κράτος, ενώ υπάρχουν χιλιάδες κρατικά κτίρια κενά, ή αλλιώς, κοστίζουν το 1/3 από τις μισθολογικές προσαρμογές των Δημοσίων Υπαλλήλων και των ειδικών συμβούλων και συνεργατών που ψηφίστηκαν πρόσφατα. Είπαμε όμως: πολιτική σημαίνει προτεραιότητες”.
Σε άλλη ανακοίνωση του Ποτάμι ασχολείται με το θέμα της Αφάντου όπου αναφέρει χαρακτηριστικά: “Με απόφαση επαναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου της Αφάντου δεν μπορεί να θεωρηθεί παρά ως ένα ακόμη δείγμα της εχθρικής στάσης της παρούσας κυβέρνησης σε κάθε είδους μεγάλη αναπτυξιακή τουριστική επένδυση. Η περίπτωση της Αφάντου αποτελεί μία από τις τρείς πλέον ολοκληρωμένες τουριστικές επενδύσεις μεγάλης κλίμακας πού διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ μαζί με το πολύπαθο Ελληνικό και την Κασσιόπη στην Κέρκυρα. Και αυτό γιατί το ΚΑΣ και το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη από το 2014 εγκρίνει ομόφωνα το αναπτυξιακό σχέδιο θέτοντας συγκεκριμένους όρους που κάλυπταν το ζήτημα της προστασίας και της επίβλεψης κατά την διάρκεια της κατασκευής του έργου. Προφανώς η κυβέρνηση -αλλά και οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- που έσπευσε να δηλώσει ότι αυτή η σημαντική για τον Ελληνικό Τουρισμό επένδυση θα προχωρήσει κανονικά ίσως να πιστεύει ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις μπορούν να γίνουν χωρίς επενδυτές”.
Οι φόροι
Όμως το Ποτάμι εξακολουθεί να πυροβολεί την κυβέρνηση και για τη νέα φοροκαταιγίδα που έρχεται μέσω της ψήφισης των νέων νομοσχεδίων. Και όπως τονίζει «πάνω από το 50% των συνολικών μεικτών εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών θα πηγαίνει πλέον στο κράτος με τη μορφή φόρων και εισφορών». Στην ανακοίνωσή υπογραμμίζει:
“Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της ψήφισης από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ούτε ενός, ούτε δύο, αλλά οκτώ διαφορετικών ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν αυξήσεις εισφορών και θα ισχύουν κατά περίπτωση από την 1η Ιουνίου, την 1η Ιουλίου και την 1η Ιανουαρίου του 2017 συμπληρωματικά με τη φορολόγηση. Οι πολίτες ποτέ δεν πήραν στα σοβαρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα ότι το Πάσχα θα ερχόταν η ανάσταση της οικονομίας και του συνεταίρου του κ. Καμμένου ότι την Πρωτομαγιά η χώρα θα έβγαινε από τα Μνημόνια, τώρα όμως διαπιστώνουν ότι πρέπει να πάρουν τοις μετρητοίς την διαχρονική ατάκα του αρμόδιου υπουργού κ. Αλεξιάδη ότι στα φορολογικά τελείωσαν τα άσχημα κι έρχονται τα χειρότερα».
Για το θέμα της υπερφορολόγησης το Ποτάμι διοργανώνει εκδήλωση στα Χανιά το Σάββατο στις 17.30 στο Ε.Β.Ε. Χανίων με κεντρικό σύνθημα “Η υπερφορολόγηση καταστρέφει την Ελλάδα και όμως υπάρχει άλλη λύση!” Τις θέσεις του Κινήματος θα παρουσιάσει ο οργανωτικός γραμματέας στο Ποτάμι, Παντελής Αβραμίδης.
Θα τοποθετηθούν επίσης ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Γιάννης Μαργαρώνης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτ. Κρήτης, Λευτέρης Κοπάσης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτ. Κρήτης, Παντελής Πετσετάκης και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων, Μανώλης Σταματάκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα