Φρούριο το Άγιον Όρος για την επίσκεψη Πούτιν στις 28 Μαΐου

Δραστικά μέτρα λαμβάνονται για την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στις 28 Μαϊου αφού σε φρούριο μετατρέπεται το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιον Όρος.

Ήδη 70 άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Ρώσου προέδρου έχουν φτάσει και έχουν εγκατασταθεί στη μονή, η οποία έχει κλείσει και δεν δέχεται παρά μόνο πολύ συγκεκριμένους επισκέπτες.

Οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Πούτιν έχουν εγκαταστήσει «κόφτες» των τηλεπικοινωνιών, που διακόπτουν τις επικοινωνίες σε μεγάλη απόσταση, σύμφωνα με το Έθνος.

Τα μέλη από τους επονομαζόμενους «Λύκους της Νύχτας» έχουν ήδη περάσει στο Άγιον Όρος, χωρίς τις μηχανές τους και θα μείνουν στον Άγιο Παντελεήμονα μέχρι την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα από τις 27 Μαΐου και θα μεταβεί αυθημερόν στο Άγιον Όρος σε μία επίσκεψη καθαρά προσκυνηματικού χαρακτήρα, όπου θα βρίσκεται ήδη ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος.

Για λόγους ασφαλείας επιλέχθηκε ο Πούτιν να κάνει τη διαδρομή προς το Περιβόλι της Παναγίας με ταχύπλοο και όχι με ελικόπτερο.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα